Mit liv

brevkassespørgsmål

Mit liv

brevkassespørgsmål af
Sarah
14 år
Oprettet 2 uger 6 dage siden

Hej derude Jeg er en pige på 14 år. Jeg har danset i 2 år, en gang om ugen. Nu her, efter sommerferien er jeg startet til det 2 gange om ugen. Jeg går derudover til trompet og klaver (en gang om ugen også). Jeg har altid, igennem hele min skolegang været enorm ensom. Derfor kunne jeg godt tænke mig, at møde nogle mennesker på min alder, uden for skolen. Så for 2 år siden startede jeg så til dans, og jeg elsker det! Jeg vil så gerne gå til det noget mere, på konkurrencehold. Alle de andre der danser og er på min alder, har bare danset siden de var 3 eller 4 år. Så de er bare helt vildt crazy gode i forhold til mig. Jeg er så ny i det. Det synes jeg er pisse træls. Det samme med trompet og klaver. Det har jeg kun spillet i 1 år. Alle andre er så fucking gode til deres instrumenter. Jeg føler mig så dårlig til alting. Fucking nederen. Det er ligesom om alle mine hobbyer først er kommet så sent, fordi jeg før i tiden bare brugte min tid på at gå og være ensom. Jeg vil så gerne gå til mere dans, men mine forældre har ikke råd til det, det jo også koster at spille musik. Jeg vil ikke sige, at mine forældre er fattige, men deres økonomi er ikke ligesom mange andres. Så på den måde føler jeg også, at jeg kræver for meget af dem og føler mig mega pisse ond, når jeg drømmer højt om mere dans. Jeg har stadig ikke fået rigtige venner. Det går mig seriøst på. Nogle gange tænker jeg på, om de overhovedet kommer i mit liv, eller om jeg altid vil gå og være ensom. Jeg er så træt af det. Håber ikke, at min besked var alt for forvirrende... Bh. Sarah

Svar: 

Hejsa Sarah. 

Mange tak for din besked - det hele giver god mening, så du skal ikke være bekymret for at det er forvirrende. 
Jeg kan godt forstå at du finder det hele fucking nederen, det er aldrig fedt at føle sig ensom. Der er mange unge der skriver hertil pga. ensomhed eller kommer ind på vores gruppechat fordi de føler sig ensomme. Specielt det her med om man nogensinde får nogle venner, eller om man bare skal gå rundt ensom resten af sit liv, tror jeg er en tanke som der er mange der har haft. Jeg tror dog samtidig at det med venner er noget der bliver lettere når man bliver lidt ældre, så man kan finde fællesskaber udover dem man går på skole med.  Så selvom jeg godt kan se at din situation lige nu er rigtig nederen, så tror jeg sagtesn at vi kan finde en løsning der fungerer for dig! 

F.eks. tror jeg at et fritidsjob kunne være en rigtig god løsning for dig. Her kommer du uden om den her konkurrencedel hvor det gælder om at være den bedste, og du kan bare koncentrere dig om at gøre et godt stykke arbejde. Derudover er et fritidsjob ofte en rigtig idé på en masse forskellige måder. Her kan man, alt efter hvilket job man finder, også finde et rigtig fedt fællesskab med andre unge mennesker og herigennem få nye venner. Derudover er et fritidsjob en rigtig god øvelse til når man skal ud og finde et rigtigt job og man lærer en masse om ansvar. Til sidst er der jo også den lille bonus at man endda får penge for det! Det kunne være at de penge du tjener fra det, måske kunne hjælpe dine forældre med at betale for flere dansetimer til dig. 
Du kan læse lidt mere om det her: https://www.ungarbejde.dk/job-til-14-aarig
Flere kommuner har også en fritidsjobsvejleder man kan kontakte, der kan hjælpe én med at finde det rigtige job, som f.eks. her i Viborg: https://viborg.dk/service-og-selvbetjening/job-og-ledighed/fritidsjob/ 

Som du sikkert allererede ved er fritidsaktiviteter også en fantastisk måde at møde nye mennesker på - det virker dog til at det her med at være god til tingene nogen gange kan spænde lidt ben for dig? Det er altid sjovest når man er en af de gode til de ting man laver, specielt hvis man gerne vil imponere dem man laver det sammen med. Men det er ikke det eneste der er vigtigt og ofte tror jeg faktisk at det er meget vigtigere at man kan lide det man laver og at man viser at man kan lide det. Når jeg er sammen med nogen der elsker det de laver, bliver jeg i hvert fald altid i godt humør. 
Samtidigt kan det også være en mulighed at finde et begynderhold du kan starte på? Eller en mellemting? Hvis du syntes at der er så stor forskel i jeres niveau og at det har betydning for om de kan blive dine venner, kan det være at det hjælper at danse med nogen hvor du ikke føler at forskellen er så stor? 
Der er selvfølgelig også en masse fritidsaktiviteter hvor det slet ikke gælder om at være god til noget! f.eks. fritidsklubber og ungdomsklubber - de er netop designet til at alle børn/unge skal kunne finde et fællesskab, ligegyldigt hvad man er god eller dårlig til. Her kan man også finde online fællesskaber som vores fællesschat her på Cyberhus.

Det lyder også til at du har nogle ritig hjælpsomme forældre, så måske kunne det hjælpe at snakke med dem om det? Det er jo nok dem der kender dig bedst, så det kan være at de lige ved hvad der ville være godt for dig - prøv evt. at lade dem læse denne her besked, og se så hvad de siger til mine forslag?

Til sidst vil jeg bare sige at du lyder til at være en rigtig frisk og ansvarsfuld pige, så jeg tænker slet ikke at du kommer til at gå og være ensom altid! Husk dog at det nogen gange kræver lidt mod at bryde ensomheden - du kan f.eks. prøve at skrive eller snakke med en af de piger du går til dans eller instrumenter til, og høre om de kunne være friske på at lave noget sammen en dag? 

Jeg håber at du finder nogle gode fællesskaber og møder en masse nye venner! 
Mvh. Chris

cyberhusrasmuss billede
Chris fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program