SMS-rådgivning

Skriv om det der fylder for dig

Du kan sende en SMS til os når som helst, og vi svarer indenfor et døgn. Hvis du skriver i weekenden, får du altså først svar den først kommende hverdag. 

Du må skrive om lige præcis de ting der fylder for dig. Måske er det et kort spørgsmål, måske har du brug for en længere snak. Uanset hvad du søger, så er vores rådgivere klar til at lytte og støtte. 

Alle de rådgivere som du møder i SMS'en, har en relevant faglig baggrund og er oplært i online rådgivning.

Send din SMS her

 

Du er selvfølgelig stadig anonym

Vi kan ikke se dit mobilnummer. Det er krypteret og skjult for rådgiverne. Rådgiverne har kun de oplysninger om dig, som du selv deler i samtalen.

Din SMS-samtale kan ikke ses af andre på cyberhus.dk. Det er en samtale mellem dig og vores rådgivere. 

Du kan opleve at møde forskellige rådgivere i SMS'en, hvis din samtale løber over længere tid. 

Læs mere om anonymitet her: https://cyberhus.dk/om-os

Stop SMS-samtalen

Du kan altid afslutte SMS-samtalen ved skrive "Stop".

Når samtalen er slut, er den ikke længere synlig for rådgiver, selvom du stadig kan se den i dine SMS'er.

Hvis du starter en ny SMS tråd, så kan vi ikke se dine tidligere SMS'er. 

Din sikkerhed på SMS

Vi gør altid alt hvad vi kan, for at hjælpe dig på så sikker en måde som muligt. Det betyder, at vi altid krypterer de samtaler vi har med dig.

Vi har ingen oplysninger eller viden om dig, ud over det du selv vælger at dele i SMS-samtalen. Dit mobilnummer er skjult og krypteret, og ligger i en database, som kun vores udbyder har adgang til. Vi kan altså hverken se eller få fat i nummeret, og det kan udelukkende skaffes af politiet, hvis de beder vores udbyder om det. Det sker heldigvis næsten aldrig, men muligheden skal være der, hvis nogen fx er i livsfare.

Når du bruger SMS, er der risiko for nogle særlige former for svindel, dvs. også når du skriver med vennerne:

  • Spoofing: Når nogen udgiver sig for at være en anden end de er. Nogle spoofere kan være så dygtige, at de kan få det til at se ud som om beskeden kommer fra et bestemt mobilnummer, så det bliver sværere at gennemskue, at beskeden slet ikke kommer fra den, som du tror. Her skal du vide, at vores rådgivning ALDRIG vil tage uopfordret kontakt til dig. Vi kan altså kun SMS’e til dig, hvis du har SMS’et til os først.

  • Hacking: Hvor en tredje person kan skaffe sig adgang til din SMS-samtalen

Der vil altid være en risiko for spoofing eller hacking, når du bruger SMS, men så snart vi modtager din besked, behandler vi den i et komplet sikkert system.

Det er altså i selve transmissionen mellem din mobil og mobilmasten, at risikoen opstår, fordi SMS teknologien er gammel, og i øjeblikket ikke er opdateret til at tage højde for nyere redskaber, der kan bruges af kriminelle, eller andre, der søger uberettiget adgang/kontakt til dig, via sms.


Dit liv på nettet

Hvad passer bedst på dig?

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program