Kedelig?

brevkassespørgsmål

Kedelig?

brevkassespørgsmål af
Cille
22 år
Oprettet 10 måneder 5 dage siden

Hej, jeg er en pige/kvinde på 22år Jeg har faktisk kun været til fest 3gange men jeg har ikke lysten til at drikke eller komme til fest, jeg har mistet en del venner på grund af det er det normalt at jeg ikke gider når jeg er 22år

Svar: 

Hej Cille

Først og fremmest vil jeg gerne fortælle dig, at det er helt normalt ikke at have lyst til at drikke eller tage til fest - og at der ikke er noget forkert i det. Nogle mennesker elsker at tage til fest og at drikke, mens andre som dig ikke bryder sig om det. Lidt ligesom der er folk, der godt kan lide at drikke kaffe, og folk der ikke kan fordrage det.

Når det så er sagt, sker en stor del af det samvær, der finder sted i ungdomsårene, til fester og på klubber, hvor der er alkohol involveret. Det er ofte her, man møder nye mennesker. Det betyder, at man hurtigt kan komme til at føle sig alene eller udenfor, hvis man ikke tager til fester eller drikker. Men det betyder ikke, at der er noget galt med dig. Så længe det ikke gør dig ked af det, eller at du føler, at du går glip af noget, betyder det måske heller ikke så meget, at du ikke tager til fest. Man kan nemlig sagtens møde nye mennesker på mange andre måder så som ved at være frivillig i en organisation eller til en begivenhed, på arbejdet, på studiet, i træningscenteret eller til holdsport.

Man kan måske også vende det om og spørge, om de venner, du har mistet, fordi du ikke tager til fester, rent faktisk er venner, som du havde noget til fælles med? Er det venner, som du kun ville kunne ses med til fester, eller ville I også kunne lave andre ting som at tage en kop kaffe sammen, tage på stranden eller ud og gå en tur? Måske er de venner, du har nu, dem du kan kalde for "rigtige" venner? Og så længe man har en god, tæt ven, betyder det måske ikke så meget, hvor mange af dem man har?

Hvis det gør dig ked af det, eller hvis du føler, at du går glip af en masse ved ikke at tage til fester, kan det være, at det er noget, du kan snakke med dine venner om. Det er ikke rart at gå rundt med sådan nogle triste følelser alene, og som regel bliver de meget mindre, når man får sat ord på dem og delt dem med andre. Måske viser det sig, at de har det på samme måde som dig? Måske kan I sammen finde på en hobby eller fritidsaktivitet, som I kan tage til og møde nye mennesker sammen, hvis I har lyst til det?

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover og sender en masse god energi i din retning.

De bedste hilsner
Marie

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program