Utro

brevkassespørgsmål

Utro

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 1 år 1 uge siden

Min kæreste og jeg har været sammen i noget tid nu, og det er super dejligt. Vi snakker stort set altid om vores problemer, og kan gå til hinanden med dem. Dog er der en lille ting. Han kan godt være enormt tæt med hans pigevenner, hvilket jeg ikke bryder mig om. Det er i den forstand, at de ligger og putter eller play-fighter. Men jeg heller ikke helt uskyldig. Da vi var til en fest for noget tid siden, gav jeg min veninde et kys for et billede og senere bare for sjov. Jeg tænkte slet ikke over det, og det var hende, der lagde op til det. Min kæreste har nu fortalt mig, at det går ham på, og at han tit tænker på det, fordi jeg jo egentlig har været ham utro. Jeg tænkte det bare ikke sådan. Jeg ved ikke, hvordan vi kan snakke det igennem, eller hvad jeg skal gøre.

Svar: 

Kære du

Grænserne for, hvornår noget opfattes som utroskab, er meget forskellige fra person til person. Nogle opfatter kun kønslig omgang som utroskab, mens andre opfatter flirt som utroskab. Og nogle opfatter alle former for kærtegn til andre som utroskab, mens andre igen ser nogle typer kærtegn fx at holde i hånden, putte eller kys som en helt naturlig måde at vise omsorg for andre på.

Når jeg læser dit brevkassespørgsmål, kan jeg ikke lade være med at tænke på, om du og din kæreste mon har fået afstemt med hinanden, hvornår I hver især opfatter noget som utroskab? Har I mon talt om, hvor jeres grænser går til? Ellers kan det være, at det er dér, I kan starte samtalen om det. Jeg tror, at det er vigtigt for jer, at I finder frem til nogle fælles grænser for, hvornår noget er utroskab i jeres forhold. Hvis ikke man kender til grænserne, så er det svært at overholde dem. Måske er der ingen af jer, der skal hverken putte eller kysse med jeres venner? 

Når jeg læser dit brevkassespørgsmål, kommer jeg også til at tænke på, om du mon kommer i kontakt med følelser så som usikkerhed eller jalousi, når din kæreste er tæt med sine pigeveninder? Kan det måske handle om, at du bliver usikker på dig selv, og om du er god nok snarere end utroskab? Eller føler du måske, at din kæreste har noget i relationerne til sine veninder, som ikke er I jeres ditto? Grunden til at jeg bliver nysgerrig på det, er fordi mange kvinder faktisk oplever at have sådan nogle tanker og følelser - også selvom de kan være helt ubegrundede! Usikkerhed og jalousi er ofte forbundet med skam, men de er helt naturlige følelser at opleve, når man er glad for et andet menneske, som man gerne vil beholde i sit liv.

Jeg bider mærke i, at du skriver, at du og din kæreste kan gå til hinanden, når I har problemer. Hvis du har mod på det kan det være, at det vil være rart for dig, at fortælle din kæreste om dine følelser? Måske behøver I ikke nødvendigvis at gøre noget ved dem? Følelserne må måske gerne være der, så længe de ikke vokser sig store eller forstyrrer jeres forhold. Men måske kan det være rart at få sat ord på dem, så du ikke skal gå alene med dem. Her kan det måske også være rart, at du husker dig selv på, at din kæreste har valgt at være sammen med dig af en grund. Der er noget ved dig, som kun du er og kan, og som han værdsætter ved dig. Måske kan det være, at din kæreste også lige skal minde dig om det?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Hvis du har flere eller andre spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive herind igen.

De bedste hilsner
Marie

 

Nikitass billede
Marie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program