P-piller

brevkassespørgsmål

P-piller

brevkassespørgsmål af
Nellie
13 år
Oprettet 1 år 3 måneder siden

Hvad skal man gør hvis man har en kæreste der er 15 og jeg er 13 og man skal havde sex men man vil godt på p-piller

Svar: 

Kære pige på 13

Tak fordi du skriver ind og stiller et ret godt spørgsmål. 

For at svare konkret på dit spørgsmål, er det sådan at du skal til lægen, og tale med denne om at starte på P-piller. Pga din alder, kan du dog ikke få p-piller uden dine forældre godkender at du må starte på dem. Derfor er du nødt til at tale med dine forældre om det, måske bare din mor, som så kan hjælpe med at tage til lægen og tage snakken. 

Du kan dog opleve at din mor måske vil synes du er alt for ung endnu til at have sex, og skulle på p-piller. Det er ungt som 13 årig at have sex, og derfor er det noget du virkelig skal mærke efter, om du for alvor er klar til at have sex? 
Hvor længe har du og din kæreste været sammen? 

Sådan umiddelbart vil jeg jo klart anbefale dig, at du venter med sex, til du virkelig bare ikke kan vente mere. Først der er kroppen rigtig klar. 

Lige nu er aldersforskellen på jer kun 2 år, men da han er 15 år, er der nogle andre regler på spil, hvor han kan risikere at komme i problemer, hvis i har sex sammen. Derfor er det super vigtigt at det kun er fordi du virkelig  har lyst og bare ikke kan lade være. Hvis du er det mindste i tvivl, så er det vigtigt at du venter og ikke har sex endnu! 

Det er ikke helt det du spørger om, men alligevel er det vigtigt for mig at fortælle dig det. 

Jeg håber det hjælper dig lidt på vej. Husk du kan altid skrive til sms rådgivningen på cyberhus og få en snak hvis du er i tvivl.

Nannas billede
Rose fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program