hvordan kommer man videre

brevkassespørgsmål

hvordan kommer man videre

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 1 år 7 måneder siden

min kæreste slog op for 2 uger siden og hun var min føste rigtige kæreste. jeg elsker hende faktisk endnu men hun har det ikke på samme måde og mit liv er gået helt i stykker synes jeg. hvordan kommer man videre og hvor lang tid går der for jeg har hele tiden ondt i maven og jeg er virkelig ked af det. har aldrig haft det sådan før og jeg kan ikke holde ud at det gør så ondt hele tiden. kan ikke koncentrere mig og jeg har ikke løst til noget. der er bare sådan et hul inde i mig og det føles virkelig forfærdenlig. er det normalt eller er jeg ved at blive syg i hoedet? vil nok bare gerne havenogen råd til hvordan jeg får den følelse væk :(

Svar: 

Hej dig,

Det er jeg virkelig ked af, at høre på dine vegne. Jeg vil gerne starte med at sige, at alt det du føler på nuværende tidspunkt, er helt normalt. Men selv om det er normalt, så ved jeg godt at det ikke betyder det hverken er nemt eller sjovt, at komme sig over et brud.

Jeg må være helt ærlig og sige, at det er meget forskelligt fra person til person, hvor lang tid det kan tage at komme sig over et brud. Du er hverken den første eller den sidste, som vil oplever, at det kan føles umenneskelig svært, at komme over på den anden side igen og spørgsmål som: ”vil man nogensinde blive glad igen”, eller ”er det muligt at elske en ny”? Hertil kan jeg kun svare ja! En af grundende til, at det gør så ondt at miste en kæreste, er bl.a. at man ikke før har prøvet at miste en person tæt på, så tab og sorg er også en ny erfaring man skal gøre sig. Tab og sorg er ikke nødvendigvis ens betydning med et dødsfald, men at man mister en person i sin hverdag. Du vil komme til at opleve det flere gange gennem livet, det kan være kæreste som det kan være venner man mister igennem livet. Jeg vil ikke sige, at det nødvendigvis bliver lettere at ”miste” nogen tæt på, men det vil blive lettere at navigere i, da man både lærer sig selv og sine følelser bedre at kende igennem erfaringer.

Ift. hvordan du bedst muligt kommer videre, kan det for mange være en hjælp, at fokusere på de ting, som gør en glad, have nogle gode venner eller familie omkring sig og for mange hjælper det også at have en masse aktiviteter/aftaler i sin hverdag, så man lettere kan aflede sin opmærksomhed og ikke sidder alene med alle tankerne omkring det tidligere forhold.

Selv om det kan føles virkelig svært lige nu og det kan være svært, at tro, at det nok skal blive bedre igen, så lover jeg, at det skal det nok. Du skal bare give det noget tid og du vil møde nye bekendtskaber på din vej.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

Vh. Anja

cyberhusfabiennes billede
Anja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program