Selvmord

brevkassespørgsmål

Selvmord

brevkassespørgsmål af
Bella
14 år
Oprettet 3 år 5 måneder siden

Hej brevkasse

jeg skriver ind fordi jeg gerne vil havde lette mit hjerte, og fordi jeg ikke ved hvad jeg skal gøre.

 

Jeg har det virkleig svært for tiden, jeg har planlagt en bestemt dag, hvor jeg går ud og hænger mig selv. Mine forældre har lige fundet ud af at jeg har selvmords tanker, og de opføre sig helt anderledes nu. Jeg har været ude på en akut afdeling fordi jeg snart vil tage mit liv. En dame jeg skulle snakke med sagde, at jeg ikke må være i nærheden af skarpe genstande, for ellers prøver jeg at gøre selvskade. Jeg har ikke set en kniv eller ligne i flere dage, og jeg føler mig som en særling nu. 

jeg syndes ikke livet er værd at leve, og jeg vil helts slutte det inden november. Jeg har skrevet afskeds breve til dem jeg holder af, og der er ikke mere jeg vil nå, inden jeg ikke er her mere. 

 

Jeg har tænkt på at tage en bus ud til en skov, og hænge mig selv. Men jeg ved ikke hvad jeg skal sige til mine forældre, for de vil sikkert ikke lade mig tage bussen alene. Der er en skov i nærheden af hvor jeg bor, som jeg sagtens kan gå hen til. Men mine bedsteforældre går altid tur i den skov, og jeg vil ikke have, at det er dem der finder mit lig.

 

jeg har også overvejet at tage en masse piller, men mine forældre har gemt alle piller for mig. Så det bliver meget svært, og jeg tror ikke jeg kan finde dem.

 

hvad skal jeg gøre?

 

hilsen pigen som er er stort spørgsmålstegn.

Svar: 

Kære Bella

Du må have det rigtig svært, når tankerne om selvmord fylder så meget lige nu. Jeg kan godt forstå du er ked af at have mistet kontrollen, da dine forældre opdagede at du planlagde dit selvmord. Samtidig er jeg glad for at de opdagede det, for jeg er sikker på at der findes en bedre løsning end at slutte dit liv. 

Jeg kan ikke fortælle dig hvad du skal gøre i forhold til at lykkes med at tage dit liv. Det vil jeg ikke, for jeg er sikker på det ikke er det bedste for dig. 

Jeg har talt medrigtig mange unge der har haft tanker om selvmord, og som har forsøgt selvmord. Unge som uger, måneder og år efter kigger tilbage og er vanvittig glade for at de ikke lykkedes. Unge der pludselig oplever en glæde ved livet, som de aldrig troede de ville kunne finde. 

For det er sådan det er. Når alting er sort, og svære tanker og følelser fylder indeni, kan det være så svært at overskue, at det bliver umuligt at se muligheder, og veje ud af alt det svære. Men det betyder ikke at vejene og mulighederne ikke er der. Du kan bare ikke se dem lige nu. Det har du brug for hjælp til. Med hjælp kan du med små skridt finde vejen til et bedre liv. Et godt liv. 

Jeg ved godt det føles som om alt bliver endnu mere kompliceret af at dine forældre opdagede hvad du havde planer om. At det føles som om du mister kontrollen fordi der også r professionelle ind over. Men nogle gange er det præcis det man har brug for. At lade andre vise lidt af vejen, indtil man er klar til selv at gå det sidste stykke. 

Tal med dine forældre om hvordan du har det, og bed om hjælp. Livslinien er åben hver eneste dag, og der kan du tale med frivillige der vil lytte lige meget hvad du har på hjerte. De er der også det meste af natten, hvis det er der tankerne fylder mest. Læs mere her: livslinien.dk eller ring 70 201 201

Jeg ved at du kan få det bedre. Jeg har set det så mange gange før. Kæmp og bliv ved med at kæmpe. Du kan lykkes og du vil lykkes. 

Kærlige tanker Tanja

Tanjas billede
Tanja fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program