Hvad fejler jeg?

brevkassespørgsmål

Hvad fejler jeg?

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 3 år 10 måneder siden

Hejsa jeg er en pige på 17 år der igennem det seneste år har været igennem en del. Som det første vil jeg lige nævne at jeg startede på p-piller i maj 2019, og fik en del kvalme de første par måneder samt træthed (er i hvert fald sikker på det var fra dem) i sommerferien startede jeg med at arbejde i et supermarkedet ved kassen, hvor jeg efter 1-2 måneder begyndte at få det rigtige skidt, hvor jeg troede det var influenza. (Frøs, ondt i arme og ben, generelt sygdomsfølelse i kroppen) vi tog så på ferie, men det forsvandt ikke. Da vi kom hjem, gik jeg til lægen og fik afvide jeg havde b12-mangel, og derfor måtte jeg sige mit job op, da min mor mente det måske også var for hårdt til mig. Jeg fik det bedre, men ikke helt. Ca 2 måneder senere, fik jeg kyssesyge. Jeg startede hurtigt op på et nyt arbejde igen. Jeg har igennem det seneste år ikke haft en særlig stor appetit, men den er blevet bedre. Jeg har stadig symptomper (træthed, svag/tung/ sitren i armene, ondt i knæ, især højre knæ og tung i benene, sygdomsfølelse, svaghed) hvorfor har jeg disse symptomper? det skal lige siges at jeg har været igennem flere læger og kontroller, som har testet mig for bla stofskifte, hjertet, osv. Min læge erklæret mig for 1,5 måned siden for udret, da hun ikke mener der er noget galt og at min krop bare skal genoptrænes, og så får jeg det godt igen. Jeg lider af sygdomsangst, som gør jeg ikke stoler på lægerne. Jeg finder hurtigt en ny diagnose. Jeg føler ikke de daglige gåture hjælper, og jeg er konstant træt og magter ingenting. Jeg har været til hypnose med depression/angst, og får ikke længere angstandfald, jeg har fået det meget bedre i hovedet efter det. Men er så træt af, konstant at have ondt og være træt. Hvad kan årsagen være? jeg føler mig syg.  

Svar: 

Kære pige17 år. 

Jeg beklager ventetiden på svar. Tak for dit spørgsmål til brevkassen, det er en af de sværere problematikker, som jeg oplever flere og flere unge kæmper med. 

Jeg vil sige med det samme at jeg ikke vil kunne komme med noget endegyldigt svar på din problematik. Jeg er dog glad for at høre at du har været ved læge med det og er blevet undersøgt for mange af de ting man kunne mistænke ud fra de symptomer du beskriver. Jeg går ud fra at de ikke fandt noget unormalt i undersøgelserne, siden du skriver herinde og søger svar? Det vigtigste er altid at få udelukket om der kunne være noget alvorligt, og eftersom du er blevet udredt af flere læger efterhånden, tror jeg det er vigtigt at du prøver at stole på dem og finde en tillid i det de fortæller dig og det de har undersøgt. 

Du kommer selv ind på at du også har lidt psykiske udfordringer du kæmper med, der i blandt sygdomsangst. Det er en rigtig svær ting at lide af, da det er selvforstærkende og da det næste altid vil give dig mistillid til lægerne, da du jo føler at du fejler noget, på trods af at du er undersøgt. Der er her også en fin grænsen mellem at det er vigtigt at man ikke “over”undersøger, da det faktisk ikke vil berolige dig mere. Rigtig godt at du har fundet en god behandler til at hjælpe dig med angsten!

Jeg tror det måske er vigtigt i en periode at du acceptere at du måske er en af dem der har lidt lettere ved at blive syg med infektioner og småskavanker og lige ser tiden an om det måske kunne gå i sig selv. Synes du så det bliver værrer eller der dukker nye symptomer op, så må du opsøge din læge igen. 

Så vil jeg også anbefale dig at finde en læge som du konsultere og så holde fast i denne, så I kan få en indbyrdes tillid bygget op. 

Jeg ved det nok ikke var det svar du ønskede, men det er det bedste jeg kan komme med under de forudsætninger der er. Jeg håber meget på at du får det bedre og måske får brudt den trælse spiral. 

Mvh læge Julie

JulieBs billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program