Mor og far

brevkassespørgsmål

Mor og far

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 10 år 2 måneder siden

Hej. Jeg er skilsmisse barn, og det har jeg været i næsten 6 år. men der har ikke været problemer indtil nu. efter sommerferien blev jeg venner med nogle nye mennsker som har ført til at jeg ikke laver lektier, får dårlige karakterer og bliver væk fra skolen. Det vil selvfølgelig gerne ændre. Men så er problemet bare at jeg har et dårligt forhold til min mor og jeg ser min far sjældent. Min far skal snart flytte til samme by som min mor ogå hvilket betyder at jeg kunne se ham mere. men min mor og far har aftalt at min lillebror og jeg, ikke skal se ham mere end vi gør. og jeg har så spurgt min lillebror om han ville bo 50/50 hos min mor og far. men han sagde han ville tænke over det, jeg er bare bange for at min lillebror ikke kamistede min far. jeg synes bare at det ville være nemmere at fortælle min mor at jeg vil bo mere hos min far, hvis min lillebror også ville. det sidste problem er at jeg her fornylig var sammen med en flirt, som jeg har set meget til her på det sidste, jeg er,eget glad for ham. men det gik over mine grænser og vi havde sex. Jeg nød ikke et eneste sekund Fog følte mig udnyttet! please hjælp!!!!

Svar: 

Hej med dig!

Det lyder som om, du har rigtig mange ting at tænke på lige for tiden, så det er rigtig godt, at du skriver herind for at snakke lidt om det.

Jeg synes, det er rigtig godt, at du er opmærksom på, at det ikke er særlig godt, at du bliver væk fra skolen og ikke får lavet lektier osv. Og det er rigtig godt, at du gerne vil ændre det. Men jeg kan selvfølgelig godt forstå, at det kan være rigtig svært, hvis dine venner ikke prioriterer at gå i skole. Måske du kan prøve at være lidt mindre sammen med dem, så du har tid til at lave dine lektier og at du kommer i skolen, og så kan du stadig se dem i din fritid. Du kan også prøve at foreslå, når I er sammen, at I lige bruger en time på at lave lektier, og så kan I hjælpe hinanden, så det måske går lidt hurtigere, og det er lidt sjovere end at sidde og lave lektier alene. Og så når I har overstået lektierne, kan i lave alt muligt andet - måske endda belønne jer selv med noget, I særligt godt kan lide.

Det lyder til at være rigtig dejligt for dig, at din far snart flytter til den by du bor i, så du kan se ham mere. Jeg kan godt forstå, at du synes det kan være lidt svært at skulle fortælle din mor, at du gerne vil bo mere hos din far, og at det måske vil være lidt lettere, hvis din lillebror også ville. Det kunne måske være en ide at starte med at snakke med din far. Næste gang du skal se ham, kan du prøve at fortælle ham, at du rigtig gerne vil se ham lidt mere og måske også bo ved ham lidt mere, men at du ikke rigtig ved, hvad din lillebror vil, og at du synes, det er lidt svært at fortælle det til din mor. Og så kan han måske hjælpe dig med at snakke med din mor, og i kan lave nogle aftaler om, hvor tit du skal være hos din far.

Næste gang du ser din far, kan du måske også prøve at fortælle ham om dine nye venner, og at du gerne vil ændre på, at du ikke kommer i skole og ikke får lavet lektier. Så kan han hjælpe dig med, hvad du skal gøre.

Med hensyn til din flirt, så synes jeg det er meget vigtigt, at du fortæller ham, at det ikke var en god oplevelse for dig da i havde sex, fordi det gik over dine grænser. Det er meget vigtigt, at han respekterer dine grænser, og at han ikke tvinger dig til noget, du ikke har lyst til. Og det er naturligvis også meget vigtigt, at du fortæller ham, hvor dine grænser går, hvad du har lyst til, og hvad du ikke har lyst til, for ellers kan han ikke vide det, og så ved han ikke, hvornår han skal stoppe. Så det er vigtigt, at I er åbne og ærlige overfor hinanden og fortæller hinanden, hvad I gerne vil, og det skal være okay at sige stop, hvis man ikke har lyst.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Venlig hilsen Janni

Janni har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program