Prævention

brevkassespørgsmål

Prævention

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 14 år 6 måneder siden

Hej. Jeg har et spørgsmål omkring prævention. Jeg har leiden faktor 5 (hvis I ikke ved hvad det er, så er det noget med mit blod har en for "god" størkningsproces, så jeg lettere danner blodpropper) og derfor må jeg ikke tage p-piller eller andre præventioner som indeholder hormoner, da de vil forværre min risiko for blodprop.

Min mor har haft en blodprop pga. leiden, og derfor vil jeg ikke tage hormoner. Problemet er bare at jeg ikke rigtig ved hvilken prævention jeg ellers skal bruge, når jeg er sammen med min kæreste. Jeg har ikke noget imod at dyrke sex med kondom lidt endnu, da forholdet er nyt, men jeg vil egentlig gerne snart af med kondomet - også fordi det er rarere for ham. Jeg har læst en masse om alle præventionerne, men mange af dem indeholder jo desværre hormoner, så for mig er der vist kun spiral, pessar og kondom/femidom tilbage? Jeg er mest tilhænger af spiral, da jeg synes det vil være lidt træls at skulle sætte et pessar op hver gang, men selvom jeg har læst at man kan få en spiral som er mindre, kan det alligevel gøre ondt og give kraftigere blødninger. Jeg vil gerne vide, hvor ofte det er tilfældet for piger der bruger spiral? Hvad vil du personligt anbefale mig? - jeg ved godt at det er individuelt hvad man er til, men jeg kender ikke alle fordele og ulemper for de forskellige præventioner, og jeg er virkelig træt af at tænke over det og undersøge.

Svar: 

Hej pige 17 år

Mange tak for din henvendelse, jeg kan godt forstå at du er træt af at undersøge og tænke over hvad der er den bedste løsning for dig i forhold til prævention, det kan godt være en smule forvirrende at finde rundt i.

Som du selv skriver indholder de fleste præventionsformer desværre homoner og derfor er kondom, femidom eller kobberspiralen nok de bedste løsninger hvis du helt vil undgå homoner. Jeg kender ikke tallet på hvor mange der oplever blødninger og smerter ved brug af spiral.

Du kan læse om kobberspiralen her og her

Personligt vil jeg anbefale dig at du tager et smut til din egen læge og får en snak med ham omkring prævention og sammen kan i finde frem til den bedste løsning for dig.

Håber det var svar nok, ellers skriver du bare til mig igen

Mange Hilsner

Sascha

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program