Irritation i skeden.

brevkassespørgsmål

Irritation i skeden.

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 13 år 4 måneder siden

Hej. Jeg har et problem. Det er at min skede er begyndt virkelig at klø, både omkring åbningen og på kønslænberne. Og huden omring skeden (altså næsten ude på lårene der hvor huden er tør) nærmest bliver tør og falder af. Det svier når jeg tisser pga. de små sår. Normalt bruger jeg trusseindlæg, fordi der kommer meget udflåd og jeg bliver helt våd i trussen og bare vil undgå det. Måske kan det være grunden? Men jeg tænker også lidt på om jeg har fået skede svamp eller noget. Jeg synes virkelig det er træls og irriterende. Håber virkelig i kan hjælpe mig. Fordi jeg kan ikke få mig selv til at snakke med min mor om det. Tak på forhånd!

Svar: 

Hej med dig! Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, hvis du gerne vil slippe for den kløe, du har. Jeg tænker, at det kan være to ting. Enten kan det være svamp, som du selv foreslår. Svamp kan give hvidt, grynet udflåd, og man kan blive rød og klø i skedeåbningen og på skamlæberne. Man behandler svamp med en pille eller creme, som man fører op i skeden lige som en tampon, og så smører man sig med cremen på de ydre dele, hvor irritationen er. Man kan købe det på apoteket.

Det kan også godt være noget irritation på grund af dit udflåd. Hvis det er meget fugtigt, kan man godt få eksem. Så er det vigtigt, at du prøver at undgå, at det bliver så fugtigt. Det kan du fx gøre ved at bruge trusseindlæg, som du skifter ofte.

Hvis det er meget slemt, eller det ikke bliver bedre, kan det blive nødvendigt at få en læge til at kigge på det. Men jeg synes, at du skal prøve at snakke med din mor om det, selvom du ikke synes, det er så sjovt.

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Rigtig god jul!

Julehilsner fra Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program