Svimmel

brevkassespørgsmål

Svimmel

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 13 år 3 uger siden

Hej Jeg er begyndt at være ret svimmel og føler nogle gange at jeg er ved at besvime. Det har måske noget at gøre med at jeg er på slankekur og ikke spiser ret meget, men hvis jeg spiser mere taber jeg mig ikke. Hvordan kan man tabe sig uden at blive svimmel/besvime? Hvad er den nederste grænse for hvad man må veje når man er 13 år og 162 cm? Jeg har været på slankekur siden nytår. I januar tabte jeg mig ret hurtigt og så stod næsten stille i starten af februar og det går stadig ret langsomt. Hvis man spiser NUPO pulver hvor meget skal man så spise når man er 13 år? (En voksen skal spise 6 portioner om dagen.) Jeg spiser 3 portioner NUPO om dagen + 1 gulerod og 1 cherrytomat. Det har jeg spist de sidste 16 dage, men jeg synes ikke at det går hurtigt nok med vægttabet selvom jeg løber 4 km hver morgen og laver 200 mavebøjninger hver aften. Jeg går også nogle lange ture og er i svømmehallen 3-4 gange om ugen. Er det bedst at jeg motionerer mere eller spiser mindre eller begge dele? Hilsen Dina

Svar: 

Hej Dina!

Mange tak for dine spørgsmål. Det lyder ikke rart, at du går rundt og er så svimmel og at du føler, at du er ved at besvime. Jeg er ret sikker på, at det hænger sammen med, at du spiser for lidt og at du motionerer for meget. Når man er 13 år er kroppen ved at udvikle sig, og har brug for alle de ting, der er i en varieret kost. Derfor bør man ikke spise NUPO før man er voksen. Din krop kan ikke holde til den hårde behandling, som du giver den, og derfor reagerer den på den måde. Det er altså et tegn på, at du belaster din krop for hårdt.

Derfor synes jeg det er meget vigtigt, at du stopper med at spise NUPO og får hjælp til at spise rigtigt, så du og din krop ikke tager skade. Jeg synes du skal vise din mor og far, det jeg har skrevet til dig, eller tage fat i din lærer på skolen. Din lærer kan nemlig også hjælpe dig med at passe bedre på din krop.

Jeg synes, det lyder som om, at du tænker rigtig meget på at du gerne vil tabe dig. Derfor synes jeg du skal kigge forbi vores chat her i Cyberhus. Her kan du nemlig chatte med en voksen og du er helt anonym. De er rigtig gode til at snakke om følelser, vægt og mad og jeg tror det kunne være rart for dig at snakke med en voksen som gerne vil lytte.

Kærlig hilsen Christine

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program