Ensom

brevkassespørgsmål

Ensom

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 14 år 2 måneder siden

Hej cyberhus:) jeg er en dreng der føler sig ensom. jeg har massere "venner" som jeg snakker rigtig godt med til fodbold og i skolen, både drenge og piger. Jeg har en fantastisk kæreste, vi har snart kommet i 4 måneder!:) men her det sidste år har halve år har jeg vokset fra dem jeg normalt var sammen med i fritiden. Så kom min kæreste ind i billede og så var jeg sammen med hende. Nu er det så gået op for mig at jeg mangle rnogle rigtige venner at være sammen emd i fritiden rimelig tit. Her i går, det var søndag, følte jeg mig total alene, min kæreste var i biffen med en vininde, og jeg sad der hjemme om aftenen. jeg havde været på skiferie hele ugen, og har kedet mig og savnet kæresten. Har fået den her følelse 3 gange før, og det har alle sammen været en sødag, havde den, den sidste dag i juleferien, og i november og her igår i vinterferien. Hader den følelse fordi ejg sidder og græder og har det pisse dårligt.:( der er næsten aldrig nogend er spørger mig om jeg vil være sammen. Det er altid mig der skal spørge om vi ikke skulle finde en dag. hvordan ændre man det, så alle vil være sammen med en? har det bare rigtig dårligt, vil ikke have den følelse igen!! den der føler sig ensom..:(

Svar: 

Hej

At føle sig ensom er rigtig ubehageligt. Det er rigtig godt at du forsøger at få hjælp til at komme af med denne følelse. Det lyder dejligt at du har en dejlig kæreste. Men selvfølgelig kan man ikke være sammen hele tiden. Det er også vigtigt at man har andre end i hinanden at lave noget sammen med.

Du skriver, at du har venner, men at du føler det altid er dig der skal tage initiavtiv. Det er selvfølgelig træls. Måske kan du prøve at snakke med dem om det. Hvis de ofte siger ja når du spørger, er det jo fordi de gerne vil lave noget sammen med dig. Der er stor forskel på mennesker. Nogen tager initiavtiv og andre er mere passive og venter på at blive spurgt. Det lyder til at dine venner er meget passive, men det behøver ikke at betyde at de ikke vil være venner med dig.

Du kan fortælle dem at du også gerne vil have de tager initiativ en gang i mellem. Det kan også være at det er fordi i ikke har så meget tilfælles. Du kan prøve at komme i kontakt med nogen der har samme interesser som dig. HVis der er noget sport du kan lide, er det en god ide at gå til den sport. På den måde vil du møde nye mennesker. Det er nemmere at møde nye venner når man har noget at mødes om som alle er interesserede i. Så kan der følge andre ting med når man har lært hinanden at kende.

Det kan være træls, men for at møde nye mennesker er man nødt til at tage initiativ. Hvis der er nogen bestemte du gerne vil lave noget sammen med, kan du finde ud af hvilke interesser de har. Hvis i har noget tilfælles kan du høre om de vil lave det sammen med dig.

Det er en rigtig god at snakke med nogen der tæt på dig om den følelse du har. Eventuelt dine forældre eller nogen andre du er tryg ved. DE kan måske også hjælpe dig med hvad der er af fritidstilbud i dit område som du kan gå til og møde nye mennesker.

Venlig hilsen Denise

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program