Blærebetændelse eller gravid??? hurtigt svar :-)

forumspørgsmål

Blærebetændelse eller gravid??? hurtigt svar :-)

forumspørgsmål af
Emilie
Oprettet 12 år 4 måneder siden

 Hej Cyberhus. 
Jeg er en pige på 17, snart 18 år. For omkring en uge siden havde jeg samleje for første gang. Uden beskyttelse, men jeg er på p-piller. 2-3 dage efter fik jeg en følelse af at skulle tisse HELE tiden + det svier når jeg så tisser. Nu er det en uge siden og jeg har rigtig rigtig ondt i underlivet. Jeg kan næsten ikke strække mig ud, uden det gør voldsomt ondt. Jeg søgte derfor lidt på nettet om det og er nu kommet i tvivl om jeg kan være blevet gravid og allerede mærke det 2-3 dage efter eller om det kan være blærebetændelse? 
Jeg håber på rigtig hurtigt svar da det gør så ondt, kan virkelig ikke holde smerten ud og ved ikke hvad jeg skal gøre :-(

Kommentarer

første gang kan musklerne godt være ret ømme bagefter men ikke i flere dage. Synes det lyder mere som noget betændelse. Synes du komme til lægen og få det tjekket. Hvis det er noget betændelse bliver det kun værre jo længere du venter.

573

 Hej med dig!

Det er blærebetændelse. Når du har haft sex uden beskyttelse kan der komme nogle andre bakterier eller skidt dernede, som har fundet vej ind i urinrøret, der ved raske personer er sterilt. En lidt vigtig tommelfingerregel er at du tisser efter at have haft sex, så bliver det vasket igennem, og så får du med sikkerhed ikke blærebetænnelse. :)

Det vil nok være en rigtig god idé at få det tjekket hos lægen for at være helt sikker på at det er blærebetændelse. Jeg havde det engang, men jeg kan ikke huske om jeg fik noget medicin. Ellers er det vigtigt ikke at lade være med at tisse selvom det gør ondt. Og så skift underbukser flere gange om dagen :)

Held og lykke med det :) 

661

Det lyder meget som blærebetændelse, der er mange bakterier nede omkring ens anus og mellemkødet. Og hvis disse bakterier kommer op i urinrøret så giver det blærebetændelse, jeg har prøvet det 2 gange før.. man kan selv få blærebetændelse til at gå væk vedat drikke en masse vand, spise tranebærpiller eller drikke tranebær saft :) hvis ikke det hjælper så smut til lægen og få taget en urinprøve. Så laver han/hun en recept til dig så du kan få den rette medicin. HUSK at tisse når du har haft sex, så skyller du nemlig bakterierne ud, så undgår du at få blærebetændelse bagefter :)

587

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program