Jeg går på privat skole

forumspørgsmål

Jeg går på privat skole

forumspørgsmål af
Oscar
13 år
Oprettet 3 år 8 måneder siden

Jeg skriver mest af alt fordi jeg er nysgerrig på, hvad andre synes om privat skoler i forhold til folkeskoler.  Jeg går selv på privat skole og føler den er rigtig god skole hvor man lærer noget, og lærerene har tid til den enkelte elev. Jeg kunne aldrig tænke at gå i en folkeskole, men det er selvfølgelig smag og behag, ved jeg godt. 

Kommentarer

jeg synes at det er lidt snobbet og for rich kid og curling børn men det er jo også bare en fordom som jeg har

92

Det er helt ok at du synes det, men mine forældre har aldrig været curling-forældre. Jeg har altid skulle klare mig selv. 

83

Ja, det er en fordom og den fordom passer i hvert fald ikke. Tænk på at der er næsten 20 % af alle børn der går på privatskole. De kan vel ikke alle sammen være rich kids! Jeg går selv på privatskole og lissom Oscar vil jeg sige det er megagodt. Der er ro i timerne, vi lærer noget, og der er forbud mod mobning. Og skolen er virkelig for alle. Her er også indvandrerbørn men ikke dem der laver ballade men nogen der gerne vil lære noget. Her er også forbud mod hovedbeklædning så pigerne kan altså ikke gå med tørklæde og drengene ikke have kasket eller noget på i timerne. Tror forskellen fra folkeskolen også er at her er alle forældre intereseret i skolen og i at deres børn skal lære noget. Jeg er SÅ glad for at mine forældre har valgt den skole til mig.

88

Jeg begyndte på en privatskole sidste år og det er det bedste som er sket for mig. Privatskoler er det bedste synes jeg 

82

Eigtogt mange har de fordomme der går på, at det er snobbede børn, rich-kids og curlingbørn der går på privatskole. Sandt nok så er der mange af disse i nogle privatskoler, men der er oså folkeskoler med disse typer.

I de fleste privatskoler går børn hvis familie ligger i middelklassen eller op efter, men langt de fleste børn i privatskoler kommer fra middelklassen. Dog så er privatskoler ofte langt bedre end offentlige skoler, fordi at de har ressourcerne til at fokusere på og hjælpe det enkelte barn på dettes niveau. Det nævner du også delvist selv.

Keg gik selv på en privat skole fra syvende klasse og indtil jeg bestod niende klasses afgangsprøve. Det var ikke fordi at jeg ikke kunne have gået på privatskole tidligere, det gav bare ikke mening, når jeg ikke havde nogle indlæringsproblemer, og heller ikke havde brug for et højere niveau af undervisning før efter sjette klasse.

Så ja, der er mange fordomme om privatskoler, og disse passer meget godt til nogle private skoler, men langt fra de fleste private skoler lever op til fordommene. Oftest er elever placeret der for den bedre undervisning i de ældre klasser.

Håber at det udreddede dit spørgsmål på en forståelig vis.

89

Synes det er meget ens..

men i SPAR penge ved FOLKESKOLE!<3

 What do you want to do ?New mailCopy

83

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program