Er jeg unormal? Og har jeg et problem? Eller er det bare såkaldte "teenager problemer" som går væk med tiden?

forumspørgsmål

Er jeg unormal? Og har jeg et problem? Eller er det bare såkaldte "teenager problemer" som går væk med tiden?

forumspørgsmål af
Anonym pige 14 år.
Oprettet 9 år 2 måneder siden

Hej 

 

Jeg ved ikke hvad der sker med mig for tiden. Det ene tidspunkt er jeg oppe og køre og hopper glad rundt, og næste dag sidder jeg med 10 pilller i hånden, klar til at forlade alt jeg havde kært dagen før. Jeg kan ikke stoppe mig selv, for det føles rart at tage piller fordi alt er så uoverskueligt fra dag til dag. Jeg glemmer mine problemer og tænker på smerten der kommer når jeg tager pillerne. Det gør forbandet ondt, og jeg ved at jeg burde lade være, men jeg har på fornemmelsen at det er sådan det skal være med mig...

Jeg er bange for at det bare er mig der vil have opmærksomhed, for sådan en person vil jeg ikke være. Jeg vil ikke have det godt, eller jov, selvfølgelig vil jeg være lykkelig. Men på en eller anden måde forbyder jeg mig selv det. Det gør så ondt, jeg føler mig så alene. Jeg har venner, gode venner. Jeg tør ikke være mig selv mere overfor dem, for der er alligevel ikke nogen der vil holde af mig som jeg er. 

I en verden som den her, er der ikke plads til fejl. Jeg ødelægger livet fra andre. Forpester deres liv med mine kvaler når jeg har problemer. Til sidst gider de mig ikke mere. Jeg ved at folk vil være ligeglade med om jeg døde, altså det eneste jeg gør er at fortælle dem om hvor dårligt jeg altid har det. Selvom jeg ikke har det specielt dårligt i forhold til andre. Jeg føler mig så skyldig for jeg har jo egentligt ikke brug for hjælp, det er vel bare "teenager problemer"?  

jeg vil bare være tynd, smart, pæn, venlig, klog.. Tja.. Bare perfekt, men det presser fra alle sider, og jeg er kun 14 år.. Jeg undlader at spise mad for tiden, for jeg bliver bare tyk af det.. Og det med pillerne begynder at blive en vane når jeg føler mig presset.

Sig at der er nogen der har det ligesom mig:( Jeg vil ikke være anderledes, jeg vil bare accepteres for den jeg er, men jeg ved jo godt at det ikke sker:(  

Den Anonyme pige.

Kommentarer

Hej Anonym

Nogle gange kan livet godt virke uoverskueligt og enormt presset, ligesom jeg kan høre det føles for dig lige nu. Nogle nedture og svære følelser og tanker hører teenagelivet til, og andre er langt mere end det.

Det er ikke normalt at stoppe med at spise, og have selvmordstanker. Det er ikke en del af et almindeligt teenageliv, og jeg tror ikke på at det bare forsvinder af sig selv. Du har brug for hjælp.

Jeg tror ikke på at de her ting og tanker er noget du gør bare for at få opmærksomhed...jeg tror det er noget du føler du bliver nødt til at gøre fordi du har det svært. Du kan gøre andre ting for at få det bedre istedet...du har brug for hjælp til at finde andre måder at komme af med problemerne på.

Jeg synes du skal kigge forbi vores chat i morgen mandag kl. 13-16, og snakke med en voksen rådgiver om hvordan du kan få noget hjælp til at få det bedre.  For det kan lade sig gøre at få det bedre på andre måder. 

Mange tanker

Niels-Christian

208

Folk vil ikke være ligeglad med at du døde, overhovedet ikke og det skal du huske.
Jeg har selv sådan nogle gange at jeg vil være helt slank, flot osv. men det er ikke forkert at have en form der ikke er ligesom de piger der er helt tynde, og det er slet ikke forkert at have 'fejl' i ansigtet. Jeg kalder dem fejl ved mig fordi jeg har set piger hvor jeg måske gerne ville have deres hår, deres næse, deres lår osv. men inderst inde ved jeg godt at det er noget lort for at sige det lige ud, for ingen er ens, vi har alle noget der skiller os fra at ligne det vi nu synes der er flot.

Så næste gang du kigger dig i spejlet, skal du ikke stå og tænke: Jeg er tyk eller grim, du skal tænke: Jeg lever livet. og men det, for det passer. Du lever kun en gang. Så i forhold til andre der ikke har fået den chance for at leve, nyd at du har.

204

Jeg har det også præcis sådan.

Den ene dag er jeg lykkelig, og den næste dag har jeg det skidt og tager piller og drikker, for at få det væk. Alt svinger og jeg ønsker bare alt skal være godt men føler ikke jeg fortjener det.

194

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program