E Læs lige det her, hvis du ser det.

forumspørgsmål

E Læs lige det her, hvis du ser det.

forumspørgsmål af
Anonym
Oprettet 13 år 6 måneder siden

 

Hun var en totalt pæn pige, fra min klasse af. Jeg ønskede  mig faktisk som hende. Hun var altid glad, hun var venner med alle, de kunne lide hende. Hun kunne bare ikke mere til sidst, hun synes hun levet i et helvede.  Ingen ved hvorfor ingen må vide det. Derfor tog hun sin beslutning, om at begå selvmord. Hun har prøvet mange gange, indlæggelserne har der også været meget af.  Hun har mistede alle sine veninder/venner. Hun har ar op af armene, hun er blevet grim, hun ligner ikke sig selv mere. Hun er blevet stille , hun siger ingen ting til andre, jeg tror hun føler sig ensom . Alle er blevet ligeglade med hende også mig. 
Jeg håber du ser det her E, for synes du skal lave dig om, till du kan komme ind igen, i gruppen, for savner dig .. jeg kan bare ikke komme ud til dig søde <33

(Indlægget er blevet redigeret af en moderator - Navne er slettet. Se mere om retningslinierne for god og sikker debat her)

Kommentarer

Hold kæft hvor er det synd for hende der pigen, bare den måde i kan behandle hende på, efter et selvmordsforsøg, det er dybt godnat, jeg bliver så mega sur over det, nok fordi jeg selv har været så langt ude, som du beskriver hende, at hun så bare er blevet lukket ude, fordi hun have det dårligt, det er så meget for langt ude.

Inten gør hun det jo kun fordi hun har et ønske og det er at dø, ellers gør hun det for AT råbe så højt hun kan efter hjælp. Hendes AR er kun et tegn på hvor dårligt hun har det, jeg håber ikke at hun læser det, den pige som det er til, for det her er så ondt skrevet at jeg ville ønske det ble slettet. Håber pigen for det godt igen.

Smil Fra Felicia.

293

jeg vil give felicia ret i meget af det hun siger.

hold kæft hvor er det bare synd for pigen her det handler om, når man har det svært "Man kan ikke være rigtigt lykkelig uden en ven, men man kan tilgengæld heller ikke være sikker på at det er en rigtig ven før man er ulykkelig" og I er bestemt ikke rigtige venner når i bare kan fryse hende ud på den måde når hun har det svært, venner er venner både i medgang og modgang, jeg bliver virkeligt også sur når jeg læser den her debat, dét er SÅ langt ude, i burde støtte hende og være der for hende, det er da klart hvis hun føler sig ensom, hun har jo heller ingen? i har jo alle forladt hende når hun har det sværest.

"Jeg håber du ser det her E, for synes du skal lave dig om, till du kan komme ind igen, i gruppen, for savner dig" Dét håber jeg virkeligt ikke at hun gør! men jeg håber tilgengæld at hun får det bedre og får nogle bedre venner, nogle RIGTIGE venner, ikke nogle total overfladiske der alle forlader hende fordi hun har det svært, i det her tilfælde er det ikke hende der skal lave sig om men JER, det er SÅ overfladisk at bede et menneske om at ændre sig "for at komme med i gruppen", hun burde være med i gruppen for at være sig selv, uanset om hun har det svært eller ikke, hun har brug for støtten og brug for at vide at i er der for hende, og at hun altid har nogen.

I burde virkeligt skamme jer alle sammen, jeg håber virkeligt at i bliver klogere en dag !

men mest af alt håber jeg at den her pige får det bedre og også får nogle gode venner der vil være der for hende for det fortjener hun helt sikkert.

328

Det indlæg, vil jeg råde jer til at slette, håber der er en voksen der ser det her, for jeg synes virkelig ikke det her kan gå som en debat, det er jo ligesom om at hende pigen bliver udstillet.

For det er sku da så synd, har aldrig læst noget, som sådan.

325

Jeg kunne ikke være mere enig med Anne jeg syntes det er syndt for hende.

     -R.I.P!!

349

Hej Felicia, Squash, Anne og anonym

Jeg skriver i denne tråd fordi flere af jer har udtrykt ønske om at en voksen skulle se indlægget og slette det.  Jeg mener ikke at indlægget indeholder noget der overskrider vores retningslinier for debatten, og derfor synes jeg ikke det vil være rimeligt at slette det.

Jeg er glad for at i reagerer på indlægget og siger jeres mening. Udveksling af meninger er det der gør debatten værdifuld for både jer der skriver i debatten og for dem der kigger med.

Som jeg læser det er i enige om at E skal have støtte, og i synes at Anonym der har oprettet indlægget har grebet situationen helt forkert an. Når jeg læser indlægget tænker jeg også at E har brug for støtte og hjælp.

Samtidig tror jeg at Anonym der har oprettet indlægget har brug for hjælp og råd til hvad hun kunne gøre for at give E den støtte? Hvad hun kan gøre for at hjælpe E og få sin veninde igen?
Jeg tror nogle gange det kan være rigtig svært at finde ud af hvad man, som ven eller veninde, skal gøre når en man holder af har det rigtig svært og man lige så stille glider fra hinanden.

Måske kan I, her i debatten, på den måde gøre en forskel for E. Har i nogle gode råd til hvad Anonym selv kunne gøre? Hvad kan hun gøre for at hjælpe og få sin veninde igen?

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

 

303

Det der må i lige syrer jer med, det er nok fordi i ikke forstår indlægget, fordi i er voksne, hun gider jo ikke have hjælp til at få hende med igen, hun ber hende der E om selv at læse det. Og få hende til at komme med igen. Det er så dybt godnat, der er så mange der stemmer for at det indlæg skal ud, hvorfor kan i ikke se at det er at udstille en pige på den måde, jeg ved godt der har stået hendes rigtige navn, men det er blevet slettet det kan være pigen har nået at se det. Og så lader i det bare stå.

En veninde 6 mig ringet ind til børnetelefonen og spurgte om det er rigtigt at det skulle stå der, og det synes de ikke, for de sagde at hvis det var noget de kunne slette så gjorde de det også, de gav os ret i at det var virkelig at udstille en pige på det groveste, Men det kan i åbenbart ikke se, hvor synd det er for hende pigen Så hver dog ligeglade.

Prøv og tænk jer om.

328

Hej Anne

Det er svært for os der læser indlægget at vide præcis hvad Anonym mener og gerne vil. Måske vil hun ikke selv gøre noget for at hjælpe E. Måske vil hun gerne hvis hun vidste hvad hun skulle gøre. Svaret på det kender hverken du eller jeg. Men ved at give et godt råd til hvad Anonym selv kan gøre for at hjælpe E, Kan I der skriver i tråden være med til at give hende muligheden for at gøre det i mener vil være det bedste.

Da indlægget er anonymiseret mener jeg ikke at nogen bliver udstillet. Mange indlæg i debatten kan være følsomme og provokerende for nogen at læse. Men det er i sig selv ikke nok til at slette dem. Når vi vurderer indholdet af et indlæg, bliver vi nødt til at gøre det i forhold til vores retningslinier. Med udgangspunkt i retningslinierne kan vi ikke umiddelbart slette dette indlæg.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

 

374

Jeg holder altså med Anne om det her, jeg synes der er så meget grund til at lige det her bliver slettet.

Smil Fra Felicia.

340

Hvis hun gerne ville have hjælp til hvordan hun kunne støtte hendes "veninde" bedst i det her, hvorfor er det så ikke det hun skriver og spørger om i stedet for at skrive ting som at hun synes at hun skal ændre sig, for at komme med i gruppen igen? og at alle er blevet ligeglade med hende også hende der har skrevet indlægget?

det lyder altså ikke rigtigt til at hun søger hjælp til hvordan hun bedst muligt kan hjælpe, men bare hellere vil bonge hende oveni hovedet over at hun har det dårligt og burde ændre sig?

306

Hej igen

Jeg mener at dette indlæg ligesom de fleste andre her i debatten, kan tolkes på mange måder.

Jeg er bevidst om at I hver især mener at E bliver udstillet og måske endda "slået oven i hovedet" med at hun har det rigtig svært...men det behøver ikke være sådan. 

Når jeg læser et indlæg i debatten prøver jeg altid at huske på, at den mening jeg får ud af det jeg læser er min helt egen tolkning. Min helt egen forståelse af det der står. Den forståelse behøver slet ikke være den samme, som forfatteren til indlægget gerne ville give.

Jeg fornemmer at flere af jer har en klar holdning til hvad Anonym burde gøre istedet for at bede E, om at lave sig om. Jeg synes det kunne være spændende og måske rigtig godt for både E og Anonym, hvis i ville dele de meninger med alle. Hvis i ville komme med jeres råd til hvordan E kunne få det bedre...til hvordan Anonym kunne hjælpe E.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

 

342

Vi stemmer om det, Hvor mange synes af det her indlæg skal slettes?? Skriver herind og en begrundelse.

Og dem der ikke vil have det skal slettes skriver hvorfor.

 

345

Hej anonym

Det er en god idé at opfordre alle lige meget hvad de mener til at sige deres mening her i tråden. Flere holdninger og meninger om et problem kan sætte endnu flere tanker igang hos dem der skriver og læser med.  

Jeg vil gerne understrege at vi kun redigerer og sletter indlæg fra debatten ud fra de retningslinier som du kan læse her. Der vil ikke blive ændre eller slettet i denne debat på baggrund af en afstemning.

DeBedsteHilsner

Niels-Christian

312

Jeg blev ked af at høre, hvor dårligt din tidligere veninde har det. Det må være svært for dig at stå udenfor og se på at din veninde har det dårligt. Når du skriver, at alle er blevet ligeglad med hende tænker jeg at det har været svært for jer at se hende forandre sig så meget og få det så skidt og at I derfor har trukket jer. Jeg har selv oplevet at mine veninder har trukket sig fordi jeg fik det rigtig dårligt. Det har været rigtig hårdt, men jeg forstår godt, at det kan være svært at forholde sig til en person der har det så dårligt.

Du skriver til din veninde at hun skal lave sig om så hun igen kan komme ind i gruppen. Det er ikke noget man sådan bare lige kan gøre, når man har det rigtig skidt. Hvordan kan det være at hun ikke kan være med i gruppen som hun har det nu? Kan I mon finde en løsning sammen så I kan rumme hende i gruppen selv om hun har det svært? Det er okay at stille nogle krav til en person der har det svært. Der er grænser for hvad man skal kunne rumme. Men man kan ikke forlange at hun bliver som hun var før. Jeg tænker, at det kunne være en god idé, hvis du snakker med en voksen om hvordan du bedst kan hjælpe din veninde og samtidig passe på dig selv. Du kan jo prøve at skrive på chatten herinde. Du kan også snakke med en voksen (fx en lærer) der også kender din veninde. Eller du kan ringe til børnetelefonen (116 111).

Det lyder til at du savner din veninde og bekymrer dig for hende, ellers tror jeg ikke at du ville skrive et indlæg her inde. Jeg tror bare, at du har brug for noget hjælp til at finde en måde at tackle situationen på, så du ikke kommer til at skubbe hende længere væk i stedet for.

Mange tanker fra Gråspurv 

333

Jeg giver en stemme til at det skal slettes,

jeg synes det er plat det du kommer med gråspurv, for man kan jo læse i indlægget at det er så ondt. Så kan ikke forstå du gider hjæpe hende, hun prøver sikkert bare at få opmærksomhed ved at gøre det der. Jeg synes det er synd for E. Jeg tror der er mange der er blevet træt at de voksne blander sig i den her debat, så kan i ikke bare lade vær i forstår det jo alligvel slet ikke, at det skal slettes.

307

Anne: "  Jeg synes det er plat det du kommer med gråspurv, for man kan jo læse i indlægget at det er så ondt. Så kan ikke forstå du gider hjæpe hende, hun prøver sikkert bare at få opmærksomhed ved at gøre det der. Jeg synes det er synd for E. Jeg tror der er mange der er blevet træt at de voksne blander sig i den her debat, så kan i ikke bare lade vær i forstår det jo alligvel slet ikke, at det skal slettes."
 
Jeg synes at det er helt forkert af dig at sige at du synes at det er "plat" det Gråspurv kommer med, jeg synes nu at det er godt nok at hun prøver at hjælpe, bare fordi at hun har en anden opfattelse af indlægget end nogle af os andre. og så synes jeg sådan set også at det er forkert at skrive at hende der har skrevet indlægget sikkert bare prøver at få opmærksomhed, for det kan du jo ikke vide noget om, så derfor prøv at lade være med at komme med beskyldninger (:
 
jeg synes så samtidigt også at det er helt i orden og ret rart at vide at "de voksne" gider at bruge deres tid på at svare os herinde, også i den her debat, de har da ligeså meget ret til at sige deres mening som vi andre vi har.
Jeg tror også sagtens at de kan sætte sig ind i hvorfor mange gerne vil have den her debat slettet, men jeg har faktisk været inde og læse retningslinjerne og den følger dem rent faktisk, så på det punkt har de ingen reel grund til at slette debatten.

358

Jeg ved ikke lige hvorvidt det skal slettes da det jo nok følger retningslinjerne, (men om det at skrive at en person er blevet grim er særligt respektfuldt eller bare ikke særligt gennemtænkt er så noget der kan diskuteres)

Nu har jeg så snart læst det her indlæg 10 gange, og det er faktisk først nu at jeg virkeligt opdager den sidste sætning: " for savner dig .. jeg kan bare ikke komme ud til dig søde <33" (måske er det fordi at vi mennesker har det med at hænge os i det negative at jeg ikke har opdaget det før, det skulle i hvert fald ikke undre mig) men det er faktisk det eneste sted i den her debat der for mig bare minder lidt om at hun har et ønske om at hjælpe hende, men måske bare ikke rigtigt tør i frygt for selv at blive udstødt af gruppen, og det er enormt synd, men det er bare typisk de fleste af os mennesker, men jeg mener stadig at hun sagtens kunne have skrevet det indlæg her på en bedre måde, jeg ville personligt ikke have det særligt fedt med at læse alt andet udover den sidste lille sætning.

332

Synes at det skal stoppe nu, helt ærligt, alle sammen prøv og læs debaten helt fra start af, det lyder som om at vi alle er nogen børnehavebørn, og det er seriøst længe siden jeg har gået i børnehave :-), så det vil jeg personligt ikke opfatelse som, ved ikke med jer andre, den debat er kommet for lagt ud til at beskylde andre, for selv at få ret.

Jeg synes det er synd, for E og ville ønske jeg kunne hjælpe hende. & at hende der skrev indlægget have tænkt sig lidt mere om.

Men synes at det skal være hyggeligt i debatten, det gælder alle indlæg. :-)..

Synes i andre ikke det.

Smukke Tanker Fra Felicia.

279

jeg er helt enig, har selv haft tanken omkring det at vi lyder som en børnehave, men samtidig har jeg bare altid haft det sådan at jeg bare vil have min mening frem uanset hvad det er, men det har jeg sådan set også fået nu, og så må folk hjertens gerne kalde mig for et børnehave barn (:

men ja noget jeg tror vi alle kan blive enige om er det som du også siger at vi alle ville ønske at vi kunne hjælpe hende E, og at hende der har skrevet debatten skulle have tænkt mere på hvordan hun fik tingene skrevet.

Men tak for en god diskussion børnehave eller ej (;

347

Hehe du ved jo godt hvad jeg mener med det :-). Men det kunne faktisk være sjovt at komme i børnehave igen hehe ej bare for sjov.

Men jeg synes også man skal komme med sin helt egen menning først, lige med det at gøre er jeg jo også et børnehave barn, hvis du var hehe smil.

 

Smil Fra Felicia.

368

Man hvordan kan sådan noget ske det er forfærdeligt...

330

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program