Hvad sker der?

brevkassespørgsmål

Hvad sker der?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Har i længere tid haft det ret dårligt. Har snakket meget med min lærer men nu har hun så sagt at hun synes jeg skal snakke med en fra kommunen. Er ikke sikker på jeg vil men hun siger at hun ikke kan hjælpe mig alene. Men hvordan foergår det ved kommunen? Hvem er det man snakker med? Siger de noget til min mor? Kan de overhovedet hjælpe?

 

Ved ikke om det gør en forskel men min lærer opdaget at jeg cutter fordi min veninde har sagt det til hende. Så det handler om cutting men måske også nogle andre ting.

Svar: 

Kære pige på 15år.

Mange tak fordi at du skriver. Det er meget modigt. Det virker som om at du tumler med lidt af hvert, og det er ikke altid lige let at tale med nogen om det. Ud fra det du skriver, virker det som om at din lærer har været en god støtte for dig.

Hvis din lærer mener, at hun har svært ved at hjælpe dig alene, kunne det måske være en god ide også at tale med nogle andre om det? I første omgang; hvordan mon det ville være for dig at snakke med dine forældre eller en anden i din omgangskreds om det, som du er tryg ved? Vi ved fra samtaler med andre unge, at selvom de har fundet det svært at tale med deres nærmeste om det, har det i mange tilfælde gjort det lettere at håndtere de udfordringer, de nu måtte gå rundt med. Her kunne du måske få hjælp fra din lærer, det virker som om at hun kender dig godt, er en god støtte og vil dig det allerbedste.

At tale med kommunen indebærer at du kan fortælle dine udfordringer til en socialrådgiver, som har til opgave at hjælpe børn, unge og familier som kan have nogle udfordringer. Socialrådgiveren lytter til dig. Bagefter vurderer hun, hvordan hun kan hjælpe dig – eksempelvis har i nogle løbende samtaler hvor I sammen finder ud af, hvad der er det bedste for dig. Hun kender til en masse tilbud til unge i kommunen, og kan måske finde et, du kunne have lyst til at afprøve. Hvis du føler dig tryg ved din lærer, kan du spørge hende om hun har lyst til at komme med til samtalen som bisidder. En bisidder er en person som er med til samtalen, og har tavshedspligt. Alle børn og unge har ret til en bisidder. Socialrådgiveren kan hjælpe med at finde det tilbud som passer bedst til dig, hvilket en lærer jo ikke nødvendigvis kan. Her er det vigtigt at vide, at socialrådgiveren har pligt til at kontakte dine forældre fordi du er under 18år. Du skal vide, at det kun er for at hjælpe dig bedst muligt og at socialrådgiveren også kan hjælpe dine forældre, hvis de har brug for hjælp til, hvordan de skal støtte dig bedst muligt. Da socialrådgiveren har tavshedspligt, er det kun de ting, du selv vil have at dine forældre skal vide som bliver fortalt.

Hvis du syntes, at det virker som et lidt for stort skridt at snakke med dine forældre om det eller kontakte kommunen, findes der andre muligheder og rådgivningstilbud, hvor du har mulighed for at snakke om dine udfordringer og samtidig være helt anonym. Her kan vi eksempelvis nævne tilbuddet headspace. Headspace er et anonymt og uforpligtende rådgivnings tilbud, hvor du kan få lettet tankerne og få flere perspektiver på det, du kommer med. I headspace kan du komme lige så mange gange du vil og tale om lige det, du har lyst til. Her har rådgiverne også tavshedspligt.

Du kan læse mere om headspace og finde dit lokale center på www.headspace.dk.

Når du skriver, at det også handler om cutting, findes også rådgivningstilbud, hvor de ved en masse om lige præcis det tema - her kan du også være helt anonym. Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade kan kontaktes på tlf: 70101818 og du kan læse mere om tilbuddet på https://hjaelp.lmsos.dk/.

 

Du er altid velkommen til at kontakte os igen.

Mange hilsner Ulla

UllaSSPs billede
Ulla fra SSP i Helsingør har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program