Forhud/pik

brevkassespørgsmål

Forhud/pik

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 1 måned 3 uger siden

Hej cyberhus Jeg har to spørgsmål til jer Når jeg trækker min forhud tilbage når min pik er stiv er det tit svært at trække den frem igen jeg kan godt men det er en anelse svært det er ikke fordi det som sådan er et problem for mig for kan sagtens onanere og sådan noget når forhuden sidder under mit pikhoved vil bare høre om det er noget dee skal gøres noget ved eller er det normalt? Også andet sprøgsmål er om det er normalt at jeg som fjortenårig har en pik på 25cm syntes det ret langt også i forhold til andre jeg er selvfølgelig glad for at have en lang pik og alt det det men syntes bare det er lidt specielt at jeg i den alder skal have en større pik end stort set alle

Svar: 

Hej og tak for dit gode spørgsmål :-)

Jeg synes det er nogle gode spørgsmål, og jeg vil forsøge at besvare dem på bedste vis.
1) Vedrørende spørgsmål nr 1 angående forhud og besvær med at "trække den tilbage igen", så kan der forekomme besvær med at trække forhuden tilbage igen på plads, hvis penis er i fuld erekteret tilstand, altså "stiv" som du kalder det. Det er fordi penis hovedet er så "opsvulmet", og at der nogle gange kan være svært med pladsforhold. Det er et normalt fænomen, og man gør som udgangspunkt ikke noget ved det og venter til at penis-hovedet ikke er så "opsvulmet". Man gør først noget ved det, når man ikke kan trække forhuden frem igen, efter at den er blevet trukket tilbage. 

2) Vedrørende punkt nr 2 angående penis størrelse, så kan jeg ikke læse mig frem til et problem eller en sygdom. Det er normalt, at man har forskellig størrelse i din alder, og fordi du er 14 år, så er dy i puberteten, og der sker store hormonelle forandringer i kroppen som gør, at der kan være forskelle på hvordan kroppen udvikler sig.  Nogle får tidligere skæg end andre, nogle får dybere stemme end andre, nogle får mere akne end andre, og nogle oplever at deres penis er større end andre. Det er alt sammen helt almindelige forandringer som sker, og du skal ikke være bekymret.
Jeg hører ihvertdald ikke noget farligt, eller noget som skal gøres noget ved :-)

Håber det var svar på dine spørgsmål,
Mvh
Khaled, læge 

Khaleds billede
Khaled fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program