Jul

brevkassespørgsmål

Jul

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

Jeg skal være sammen med min far juleaften og det vil jeg ikke. Jeg vil gerne være ved min mor fordi jeg føler det er mere mit rigtige hjem så der vil jeg gerne holde jul. Men min mor siger at jeg skal. Har det ikke dårligt med min far men det er bare ikke det samme og jeg synes det er urimelig at jeg ikke selv kan bestemme. Kan min mor godt bestemme det uden at blande mig ind i det.

Svar: 

Hej 14 årig pige.

Dit spørgsmål er særdeles relevant og du er nok langt fra det eneste skilsmissebarn som har en favorit-forældre de synes mere om. Især på en vigtig dag som den 24. december, vil kan man måske foretrække den ene familie frem for den anden. Det er der intet unormalt i.
Først og fremmest: Når du er 14 år, så skal du inddrages meget i den slags beslutninger. Den ene eller begge forældre kan ikke længere tage beslutninger hen over hovedet på dig.  På den anden side så er helligdage og  mærkedage som fødselsdage noget man typisk "deler" år for år. Jeg ved ikke hvordan I i jeres familier har besluttet disse ting men det lyder som om I skal have den aftale op til diskussion igen. Jeg ved heller ikke hvad den nære grund til at mor fastholder beslutningen er. Har hun andre planer, som har været aftalt i lang tid? Bliver far ked af det, hvis du ikke kommer? osv. Der kan være mange (gode) grunde til at de forsøger at fastholde en rutine de har haft i mange år. Jeg er da også ret sikker på din far glæder sig til at du kommer hos ham :-) Måske kan I tage snakken om hvornår du skal komme og hvornår du skal retur. Måske kan du nå begge steder på samme dag.
Uanset, så synes jeg ikke det skal forhindre dig i at genoptage den snak med begge dine forældre. Hvordan du bedst griber den an, ved du sikkert bedst. Skal du invitere dem begge til snakken, starte med den ene før den anden? Det kan jeg ikke vide - Du kender dem bedst.
Du skal nok sikre dig, at du ikke i forvejen har nogle konflikter kørende, men på en dag hvor alt spiller i forvejen. Så tror jeg også begge dine forældre vil tage imod. Ingen voksne ønsker at deres børn ikke trives bedst muligt. 
Skriv gerne igen, uanset om det lykkedes dig eller ikke :-)

Rigtig god jul til dig og dine familier.
Brevkasseredaktøren 

aabenraajohns billede
Brevkasseredaktøren fra Aabenraa har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program