Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Freja
15 år
Oprettet 9 måneder 3 uger siden

Jeg er en pige på 15 der elsker sex og har en kæretse men er ikke sikker på han har lyst har forsøgt et par gange på sex men tør ikke røre ham der nede da jeg er bange for at overskride hans grænser hvad skal jeg gøre for at vide om han vil have sex ned mig har det nemlig os rimeligt pinligt over at spørge ham om det?

Svar: 

Kære Freja

Jeg synes, det er fantastisk, at du tager dig tid til at respektere og tænke over hans grænser og følelser. Det viser virkelig, at du bekymrer dig om ham. Det er fuldstændig normalt at føle sig nervøs, når det handler om at spørge ind til sex eller berøring. 

Selvom det kan virke grænseoverskridende at snakke om sex, kan det at åbne op for denne samtale være en mulighed for at styrke tilliden og forståelsen mellem jer. Det kan være med til at bidrage til et sundt og respektfuldt forhold, hvor I begge føler jer trygge ved at udtrykke jeres ønsker og grænser.

Det behøver ikke være pinligt, at tage en åben og ærlig samtale med din partner om dine følelser og ønsker. Måske har din partner også lyst til det samme, men mangler modet og synes, det er lige så grænseoverskridende som du gør. Du kan evt prøve at bringe emnet på banen, i en situation hvor I føler jer komfortable og afslappede. Det kan være noget så simpelt som at sige, "Jeg har tænkt over intimitet og sex, og jeg føler jeg måske er klar til at gå et skridt videre. Hvordan du har det med sex." På den måde åbner du op for en dialog, hvor I begge kan udtrykke jeres tanker og grænser.

Husk, at det at respektere hinandens grænser og være åben for samtaler om intimitet er en vigtig del af et sundt forhold. Det er også okay, hvis du føler dig nervøs eller usikker. Det er naturligt når man skal snakke om sex og intimitet. Det vigtigste er at skabe en åben og tryg atmosfære for jer begge to. Jeg ønsker dig og din kæreste alt det bedste i fremtiden.

De bedste hilsner

Kasper

cyberhuskaspers billede
Kasper fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program