prævention

brevkassespørgsmål

prævention

brevkassespørgsmål af
spørgepigen
17 år
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

Jeg står i en lidt tricky situation og håber I kan give mig lidt hjælp. Jeg har et problem. Min kæreste vil ikke rigtig tage prævention alvorligt, og det stresser mig ret meget. Vi har snakket om det, men det virker ikke rigtig som om, det går ind. Har I nogen ideer til, hvordan jeg kan tackle det, uden at det bliver mega akavet? Er der nogle steder i Herlev, hvor jeg kan få rådgivning, fat i prævention eller hjælp omkring prævention? Jeg håber I kan pege mig i den rigtige retning :) På forhånd tak for jeres hjælp!

Svar: 

Kære Spørgepigen,

Mange tak for dit brev. Jeg får lyst til at starte med at sige til dig, at jeg synes, det er helt vildt sejt, at du tager ansvar for dig selv - og gerne vil passe godt på dig og din kæreste ved at bruge prævention. Det kan desværre nemt ikke blive prioriteret – og så kan det få kæmpestore konsekvenser for ens sundhed, som kan være vedværende, hvis man bliver ramt af blandt andet en kønssygdom. Så hvor er det bare modigt og sejt, at du tager det alvorligt! 😊

Det kan være en rigtig god idé at tale med sin læge om, hvilke muligheder der er i forhold til brug af prævention. Det kan være meget forskelligt, om man er til at tage eksempelvis en p-pille hver dag - eller om man er én, der let kan glemme at tage sine piller - og dermed eksempelvis hellere vil have en spiral. Vil du gerne ungesøge de forskellige præventionsmuligheder nærmere, inden du kontakter din læge, kan du læse mere om det på sex og samfundshjemmeside ved at følge nedenstående link. Vær opmærksom på at det udelukkende er ved brug af kondom man beskytter sig selv og sin partner mod kønssygdomme.

https://sexogsamfund.dk/krop-sex/viden-om-praevention

Når du skriver, at din kæreste ikke tager prævention alvorligt, og når det ikke virker, som om det går ind, de gange du har forsøgt at tale med ham om det. Kommer til jeg at undre mig over, hvad hans manglende interesse i at passe godt på sig selv og dig kan skyldes. Jeg kommer til at tænke på, om det kan være fordi, han kan være ligeglad med, hvilke konsekvenser det kan have af betydning, når man ikke bruger prævention. Eller om han ikke helt forstår de signaler, som du giver i jeres samtaler… Har du lyst til at tale med nogen om, hvordan man kan tale med din kæreste, så det måske ikke bliver så akavet, og så han forhåbentlig lytter - har vi en fysisk Ungerådgivning i Bygaden 50 C 2730 Herlev. Der er åbent hver torsdag mellem 15.00-18.00. Man kan enten komme uden at have bestilt tid i forvejen, men man kan også vælge at ringe eller sende en sms til Ungerådgivningen, så man er sikker på, at der er en rådgiver, som har tid til at tale den dag man kommer.  Ungerådgivningens telefonnummer er 51 70 67 86.

 

 Jeg håber, at det var svar på dine spørgsmål 😊

 

Bedste hilsner Ungerådgivningen

herlevsignes billede
Ungerådgiver fra herlev kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program