Min kæreste

brevkassespørgsmål

Min kæreste

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 11 måneder 1 dag siden

Hej

Min kæreste og jeg har været kærester i 5 måneder, og vi har det egentlig ret godt. "Problemet" er, at han har mistet sin far for 2 år siden, og jeg tror han stadigvæk er rigtig ked af det. Nogle gange siger han, at han er ked af det, mens han andre gange bare virker fjern. Han har ikke direkte sagt, at det er pga. hans far, men jeg tror måske det er det, som er grunden til at han går og er så ked af det. Han har gået til psykolog pga. hans fars død, og han har sagt at han måske vil af sted igen, men det er som om han ikke rigtig får taget sig sammen til det.  Jeg ved ikke hvordan jeg skal hjælpe min kæreste bedst muligt og støtte ham, da jeg heldigvis ikke selv har prøvet at miste nogen og derfor ved jeg jo ikke hvordan han har det. Hvad skal jeg gøre?

Svar: 

Kære Du.

Det var da godt nok en kedelig situation dig og din kæreste sidder i der, men så er det rigtig stærkt, at du rækker ud og spørg til råds om hvordan du bedst kan håndtere denne kedelige situation.

Jeg vil ligge ud med at sige, at det er rigtig godt, at du tager din kærestes følelser og sorg alvorligt og ønsker at hjælpe ham så godt som du kan. Det kan være svært at støtte en person, der sørger, især hvis man ikke selv har oplevet det samme, men der er nogle ting, du kan prøve at gøre for at hjælpe din kæreste bedst mulig.

For det første er det vigtigt at lytte til ham og vise forståelse for hans sorg. Vis interesse for ham og spørg ham, hvordan han har det, og lad ham tale om sin far og lad din kæreste mindes ham, hvis han har lyst eller brug for det. Vær opmærksom på hans signaler og stemninger og respekter hans behov for tid og plads, når han har brug for det. Husk mennesker viser deres sorg forskelligt, nogen bliver mere indadvendte og lukker sig selv inde, mens andre kan blive mere udad reagerede.

Det kan også være en god ide at forsætte med at opmuntre ham til at tale med en psykolog, hvis han føler behov for det. Hvis han ikke er i stand til at tage initiativ til det selv, kan du tilbyde at hjælpe ham med at finde en psykolog eller anden terapeut, der kan hjælpe ham med at bearbejde hans sorg.

Endelig kan du også tilbyde alternativ hjælp, hvis han har brug for det. Her mener jeg fx at du kan lave mad til ham, give ham lidt tænketid for sig selv, give ham en lille gave, gå en tur eller bare overrask ham med noget han godt kan li. På denne måde kan hans tanker måske komme i en lidt anden retning eller han kan få lidt ekstra tid til at tænke på sig selv og sin sorg.

Husk at det er vigtigt at respektere din kærestes behov og grænser, og at det kan tage lang tid at komme igennem en sorgproces. Giv ham den nødvendige tid og støtte. Han vil sikkert sætte pris på din omsorg og støtte. Det er blot vigtigt at du giver din kæreste tid og plads til at bearbejde sin sorg. Det kan tage tid, før han føler sig i stand til at åbne op og tale om sine følelser og tanker. Sørg for at være der for ham, når han er klar til det.

Vis ham, at du er der for ham. Det kan være svært at vide, hvad man skal sige eller gøre, men det vigtigste er at vise ham, at du er der for ham, og at du støtter ham gennem hans sorg.

Jeg håber du kan bruge mit svar til noget, og jeg en masse god og positiv energi i dig og din kærestes retning!

Venlig hilsen Kylie.

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program