Menstruation

brevkassespørgsmål

Menstruation

brevkassespørgsmål af
Ingen navn
12 år
Oprettet 1 år 1 måned siden

Jeg onaner og har ikke fået menstruation i nu kan jeg så aldrig få min menstruation

Svar: 

Kære du

Tak for dit spørgsmål.

Det er vigtigt at huske, at onani og menstruation er to forskellige ting, og det ene påvirker ikke nødvendigvis det andet. Onani kan ikke forhindre eller stoppe menstruation, da menstruation er en naturlig fysiologisk proces i en kvindes krop.

Menstruation er en del af den kvindelige reproduktive cyklus, hvor kroppen forbereder sig på en mulig graviditet hver måned. Hvis graviditet ikke opstår, vil livmoderslimhinden, der er opbygget til at modtage et befrugtet æg, blive skyllet ud af kroppen i form af menstruationsblod.

Selvom onani kan have en mindre indvirkning på din hormonbalance, er det nok usandsynligt, at det alene vil forhindre dig i at få din menstruation. Menstruationen er en kompleks proces, der involverer en række hormoner og organer i kroppen, og der er mange faktorer, der kan påvirke dens regelmæssighed- onani alene kan ikke ændre på denne proces, så bare rolig der.

Hvis du i dit spørgsmål mener, at du ikke har haft din første menstruation endnu og onanere- kan jeg også berolige dig med at de to ting ikke har noget med hinanden at gøre. Du kan sagtens onanere selvom du ikke har haft din første menstruation endnu- som sagt de to ting kan ikke påvirke hinanden på den måde.

Hvis du derimod mener, at du har haft din første menstraution og ikke har haft menstruation i nogen tid, kan der være forskellige årsager til det. Det kan skyldes forskellige ting psykiske såvel som fysiske herunder; stress, vægttab eller vægtøgning, hormonelle forstyrrelser, overtræning eller sygdomme. Hvis det står på for længe kan du evt overveje at tage kontakt til din læge, hvis du er bekymret over manglende menstruation. Lægen kan måske hjælpe dig med at identificere eventuelle underliggende årsager og give dig rådgivning om, hvad du kan gøre for at opretholde en sund hormonbalance og regelmæssig menstruation. I mellemtiden hvis du har mod på det kan du også snakke med en voksen du er tryg ved (din mor fx) eller en god veninde, det er op til dig om du vil dele så følsomme oplysninger med folk omkring dig.

Håber mit svar kan give dig lidt ro i maven, og jeg ønsker dig en forsat god dag

Venlig hilsen Kylie.

 

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program