Bryster

brevkassespørgsmål

Bryster

brevkassespørgsmål af
Sofie
19 år
Oprettet 4 år 1 måned siden

Hej :) Jeg er en pige, som er 1,58 høj cirka, jeg har altid været lidt mere til den spinkle kropstype - Men har med alderen fået flere kvinder former, som lår, hofter og bryster. Det har gået meget lidt på, da jeg faktisk er gået hen og blevet lidt ked af min egen krop. Jeg har fået strækmærker på lår og baller, hvilket ikke er det værste, men ville stadig høre om det er muligt at mindske dem eller sørge for at gøre noget så det ikke bliver være. Trods min lille krop, så har jeg rimelig stor bryster, som ikke passer til min krop - (cirka C skål) - hvilket har gjort at jeg er blevet utrolig ked af at vise dem frem. Jeg bryder mig ikke om at gå nøgen foran min kæreste, da jeg føler de hænger og ser for store ud. Jeg kan ikke gå i det tøj jeg vel, f.eks i byen går jeg aldrig i nedringet, selvom jeg gerne vil, men jeg føler ikke det ser flot ud. Og så er jeg rigtig nervøs for sommeren og for at tage ud og bade, da jeg føler mig ALT for vulgær i en bikini, jeg føler ikke jeg kan finde nogle flotte bikini overdele til mig overhovedet, og har undgået at tage ud af bade, da jeg ikke vil ses. Selv i skolen er det nogle gange et problem, da jeg aldrig tager for stramme bluser på, for ellers føler jeg folk kigger. Jeg ved godt jeg nok ikke har så store bryster som det kunne være, og ikke har rygsmerter osv, heldigvis.. Men det bare noget der er begyndt at fylde meget i min hverdag, og som jeg bliver rigtig ked af det over dsv.. Ville høre om du har nogle ideer eller om det egentlig er muligt at træne sig til mindre bryster, ved hjælp af nogle speciele øvelser eller noget. Mange tak på forhånd :)

Svar: 

Hej Sofie :)

Jeg er ked af at høre du er ked af din krop. Sådan tror jeg desværre der er rigtig mange der har det. Vi er utrolig vant til hele tiden at se helt perfekte kroppe på instagram, tv, reklamer og så videre. De har aldrig strækmærker, bumser eller rander under øjnene. Det kan derfor være meget let at "finde 5 fejl" hos sig selv. For i modsætning til instagram og tv er vi i virkeligheden ikke photoshoppet og i det helt rigtige lys og vinkel. Det er for eksempel helt naturligt og utroligt almindeligt at have strækmærker. Og hvis ikke det, så kan man stort set altid finde et eller andet man ville ønske man kunne ændre - bumser, appelsinhud for stor eller for lille numse/næse/skuldre og så videre. Du har selvfølgelig ret til ikke at være glad for din krop - det er slet ikke en forkert følelse. Men selv hvis man kunne trylle de ting væk man ikke kunne lide, så vil man altid kunne finde noget nyt.

I forhold til dine spørgsmål, så er der lidt man kan gøre. Strækmærker har det med at komme når man vokser hurtigt eller tager hurtigt på. Så det er utrolig normalt at få i forbindelse med puberteten. Sådan noget som almindelig fugtighedscreme kan nogle gang hjælpe til at de ikke bliver større, men det er nok mest relevant hvis du stadig tager på eller vokser. Nogen oplever at motion og træning kan stramme huden lidt til og gøre den pænere. Men generelt er det noget man ofte selv lægger mærke til, og noget der for mange også kan blive mere diskret med tiden.

I forhold til om dine bryster passer til din krop, er jeg nu ikke så sikker på, at der er en rigtig og en forkert størrelse. Jeg tænker især på om det er dig selv, der tænker de ikke er den rigtige størrelse eller om det er noget du tænker at andre tænker om dem? Selvfølgelig skal du være tilpas i din hverdag. Så hvis du føler dig bedre tilpas ved at vise mindre af dem, så findes der fx tøjmærker og snit, der er designet særligt til folk med store bryster. Og hvis du for eksempel har lyst til at klæde dig særligt på til en tur i byen, er der en del andre måder man kan se festlig eller flot ud, fx ved at lægge mere fokus på benene. Det er dog desværre ikke muligt at tabe sig i bestemte områder. Hvis du taber dig generelt, vil du nok også tabe dig på brysterne, men sådan som du beskriver det, vil de nok være proportionelt større alligevel. Sådan noget som styrketræning mener nogen kan gøre lidt i forhold til at løfte brysterne lidt eller få dem til at sidde lidt anderledes. Men det bedste du kan gøre er nok at prøve at vænne dig til at det er sådan din krop ser ud, og at det er helt okay. Hvis andre synes det ser vulgært ud, så er det deres problem. En krop er ikke i sig selv vulgær, den er der bare. Og selvom det kan være svært at vænne sig til fx at være ligeglad selvom man synes folk kigger, så kan det lade sig gøre. Det handler tit om at man prøver sig lidt frem - og så sker der oftest egentlig ikke noget ved det. Hvis nogen kigger - hvad så? Det er deres problem. Hvis nogen siger noget - hvad så? Det er dem, der ikke har noget at gå op i.

For uanset hvad, så er din krop din krop og den er egentlig allerede perfekt som den er (så længe den ikke gør ondt eller noget). For den ER dig, og det er den der kan give dig nydelse, spise lækre ting, tage dig steder ud i verden og kramme dem du elsker. Og for dem, der rigtigt elsker dig, betyder det ikke noget om din krop har strækmærker eller ej eller hvor store bryster du har - bare det er dig. Jeg er sikker på at din kæreste er rigtig glad for dine bryster og vil elske at se på dem. Og hvis ikke, synes jeg du har fortjent en, der er bedre! Det bedste du kan gøre for din krop er derfor at være god ved den og lære at elske den.

Venlig hilsen Agnete

Agnetes billede
Agnete har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program