tis

brevkassespørgsmål

tis

brevkassespørgsmål af
P
12 år
Oprettet 1 år 1 uge siden

Hej. Jeg er begyndt at lege med mit tis. Jeg elsker at pille ved min fisse imens jeg tisser og så slikker jeg mine fingere rene bagefter. Er det normalt? Jeg har overvejet at tisse i en kop og så drikke det. er det farligt?

Svar: 

Kære P

Rigtig fint du skriver ind, så du bedre kan forstå din krop og især de væsker som kroppen producerer.

Jeg kommer nok til at give dig et lidt anderledes svar end hvad du måske forventer i mit brev til dig her. Jeg vil først starte med at sige det er helt fint og okay du begynder at udforske din krop og er nysgerrig på hvad din krop kan, du er i en alder hvor kroppen og sjælen er i gang med en stor udvikling.

Når det er sagt syntes jeg ikke det er en særlig god ide, at du slikker dine hænder rene for tis eller leger med det. Tis kan indeholde affaldsstoffer og bakterier som ikke kan være særlig gode at få ind i kroppen igen så det er ikke særlig sundt og det er desuden uhygiejnisk. Det samme gælder at drikke sit eget tis, det er ikke risikoen værd, som sagt indeholder tis affaldsstoffer og bakterier som i værste fald kan gøre dig syg.  Jeg ved det lyder hårdt og måske skræmmende, men jeg siger det i den bedste mening og fordi jeg ønsker, at du passer godt på dig selv og din sundhed.

Hvis du er meget nysgerrig på din krop, kan du overveje at google lidt omkring kroppens udvikling eller finde bøger på fx biblioteket om kroppen og dens funktioner. Det vigtigst er blot, at du får en sund og god tilgang til din egen krop. Har du mod på det kan du måske snakke med et familiemedlem eller en god veninde om det med kroppens udvikling.

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig lidt, og husk jeg er ikke ude på at skræmme dig, jeg ønsker bare at du passer godt på dig selv, og ikke gør noget der måske kan gøre dig dårlig. Din sundhed er rigtig vigtigt, husk det kære P.

Venlig hilsen Kylie

cyberhuskyles billede
Kylie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program