Er jeg gravid?

brevkassespørgsmål

Er jeg gravid?

brevkassespørgsmål af
Smilla
16 år
Oprettet 1 år 3 måneder siden

Hej Jeg har en kæreste som jeg har været sammen med i 3 år. Vi begynde ha sex her sidste år og det er gået super fint. Jeg tager forresten ikke p-piller. Vi havde sidst samleje 27. Oktober. Den 28. Oktober tog jeg så en fortrydelsespille. Han var hverken tæt på at komme i mig og kom ikke i mig, det vsr bare for en sikkerhedsskyld. 4 uger senere (i november) får jeg min menstruation, dog lidt forsinket men jeg får den. Jeg har bare ikke fået min menstruation i december hvilket gør mig lidt urolig, da der stod på min app at jeg ville få min menstruation den 20. December. Jeg ventede nogle dage men der var ingen resultater. Tog derfor en graviditets test (faktisk 2) som begge var negative, men er stadig lidt bange da jeg stadig ikke fået min menstruation. Har ingen resultater på graviditet, kun nogle mavesmerter men tænker det er fordi jeg er så bange.

Svar: 

Hej Smilla 

Det er helt naturligt at være nervøs for om fortrydelsespillen har virket, så jeg kan godt forstå din bekymring. 

Ud fra de oplysninger du giver, ser jeg dog ikke en risiko for at du er gravid. 

Både fordi du har haft en menstruation, og fordi du har to negative graviditetstests. 

Fortrydelsespillen kan godt have indvirkning på din cyklus, så den, ligesom dine bekymringer kan være årsagen til uregelmæssigheder. 

Jeg tænker ikke det er sandsynligt at du er gravid, efter det samleje du havde i oktober, men du kan selvfølgelig sagtens være blevet gravid senere, hvis du har haft sex siden. 

For at være på den sikre side, bør du måske overveje at tage en snak med din læge, så du samtidig kan få en snak om præventions muligheder, hvis dig og din kæreste ikke allerede har helt styr på den del. 

Mange hilsner Sander

Sanders billede
Sander fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program