Voltægt

brevkassespørgsmål

Voltægt

brevkassespørgsmål af
Mille
13 år
Oprettet 1 år 6 måneder siden

Jeg er en pige som har mega store bryster og har haft min mens siden jeg var 11 min stedfar jeg har kendt siden jeg var 10 min stedfar er begyndt at tage mig på bristet og en dag hvor mor tog på rejse og han lagde an på mig midt om natten vågnede jeg han var i gang med at knalde mig

Svar: 

Kære Mille

Det lyder virkelig til at være svært at være dig, og være i det din stedfar gør!

Jeg vil gerne starte med at sige, at det på ingen måde er hverken din skyld, eller dit ansvar det der sker! At du har store bryster, er på den front underordnet. Du er et barn i den henseende, og han er en voksen, som på ingen måde må gøre de ting mod dig. Hverken at tage dig på brysterne, eller at have sex med dig!

Derfor vil jeg gerne fortælle dig om nogle muligheder, for at få det fortalt, og få hjælp til at få det stoppet! 
Jeg ved at det kan være super svært alene tanken om at skulle fortælle nogen om det, men det er vigtigt du ikke går alene rundt med det! 

Hvis du kan, vil det være godt hvis du kan sige det til din mor, og fortælle hvad det er der sker. Hun vil herfra kunne hjælpe dig, og hjælpe dig til at få hjælp. 

Hvis det er for svært at turde sige det til din mor, er der flere andre muligheder. Fx her på cyberhus under "ung i" kan du se om din kommune står nævnt. Her kan du anonymt chatte med nogen fra din kommune, og finde frem til, hvordan de kan hjælpe dig. Det er nemlig  sådan, at kommunen vil blive vidende om sagen, når der er tale om seksuelle overgreb. Normalt vil man blive tilknyttet et "børnehus" som ligger forskelllige steder i landet. De er vant til at tale med børn og unge om overgreb, og yde den nødvendige hjælp. Det vigtigste lige nu og her, er at du får undersøgt dine muligheder for at få hjælp, og hvis din kommune er på listen, kan de hjælpe med, hvordan det normalt vil foregå, når du er klar til at bryde din anonymitet. 

En anden mulighed er at du kontakter børnetelefonen og får en bisidder. Denne kan hjælpe dig hele vejen igennem i at skulle fortælle det til kommunen, og hjælpe til at din mor også får det at vide. Det er en fortrolig person, som hjælper dig med dine rettigheder undervejs.  Bisidderne er enorrmt dygtige i deres arbejde, og mange børn og unge er glade for den hjælp de får fra deres bisidder!

En sidste mulighed her og nu, er at du kontakter headspace.dk evt via deres chat i første omgang, og senere i et af deres centre. Du kan undersøge på hjemmesiden, om der ligger et center i nærheden af dig. De har nemlig også mulighed for at hjælpe dig videre her, og kan hjælpe dig med at kontakte de forskellige mennesker. 

Det er super vigtigt at du ikke er alene med det her, og at du får talt med nogen. Det er ok at det er anonymt i starten. Samtidig håber jeg du får mod på at få hjælp til at få det stoppet, så du kan være tryg igen! Det kan desværre give mange svære ting med dig videre i livet, hvis du ikke får hjælp til at få det stoppet! Både du og din mor kan få hjælp til at håndtere det efterfølgende. 

Derudover er det også vigtigt at sige, at det på ingen måde er din skyld ! Det kan aldrig være et barns skyld, at et voksent menneske gør de ting. Heller ikke selvom du er veludviklet! 

Jeg sender dig en masse tanker, og håber at du får mod til  snarest at tale med nogen og få hjælp til at stoppe det!

Hilsen fra Rose

Nannas billede
Rose fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program