Astma?

brevkassespørgsmål

Astma?

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 1 år 6 måneder siden

Hej. jeg har hele lidt haft en tung vejrtrækning, og bliver derfor rigtigt dårlig når jeg løber og er også faldet under løb, fordi jeg ikke kan få luft. Jeg tog til lægen og fik en lungefunktionstest som gav tallet 80. Min læge sagde dette var normalt... Ville i mene det er astma eller? Vægt:60 kg Højde: 178 Alder: 18 år

Svar: 

Kære dig, 

Det lyder rigtig ubehageligt, at du oplever ikke at kunne få luft, og det er i hvert fald ikke meningen, at du skal falde når du løber. Der kan være mange årsager til, at du kæmper med vejrtrækningen når du løber, måske er du endnu ikke i god nok form til at løbe stærkt?  Måske skal du prøve med et begynderprogram hvor du skiftevis løber og går i 10-12 uger? 

Hvis din læge har lavet en lungefunktionstest som var normal, så lyder det ikke som om du har astma. Men hvis du fortsat har problemer med vejrtrækningen og er bekymret, så synes jeg at du skal tale med din læge en gang til, så I kan finde ud af, om der er noget anden med din vejrtækning eller om han/hun kan give dig nogle flere råd til, hvordan du ikke bliver dårlig og falder under løb.

Pøj pøj

Trine, læge 

TrineGs billede
Trine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program