Behøver mine forældre at få alt at vide?

brevkassespørgsmål

Behøver mine forældre at få alt at vide?

brevkassespørgsmål af
Lykke
16 år
Oprettet 2 år 1 måned siden

Hej Jeg underede mig på om man godt kan både lave en aftale med ens læge, uden at ens forældre skal med eller behøver at få at vide at aftalen er lavet. Især også hvis man gerne vil undersøges for mentale problemer, har ens læge så pligt til at fortælle ens forældre, når man er under 18?

Svar: 

Hej :) 

Som udgangspunkt har læger altid tavshedspligt, men det gælder dog ikke for børn og unge under 18 år. Som udgangspunkt skal læger informere forældrene om deres børns sygdomme mv. Men man siger "som udgangspunkt", fordi der naturligvis kan være undtagelser. Fx. hvis de informationer lægen får, kan give anledning til alvorlige konflikter mellem den unge og forældrene, eller hvis det omhandler dit sexualliv, som du gerne vil holde privat, og som lægen ikke vurderer er relevant for dine forældre at få at vide.

Men hvis du gerne vil undersøges for mentale problemer, kunne jeg forestille mig, at din læge vil finde det relevant at dine forældre bør informeres og er i så fald i sin ret til at informere dine forældre. Men jeg vil anbefale dig, at du taler med din egen læge om det, så I kan finde frem til en god løsning :)

Hvis du går og tumler med mentale problemer, som mange unge gør, så synes jeg det er rigtig vigtigt, at du taler med din læge om det, og så kan I sammen vurdere, hvor meget det er relevant, at dine forældre får at vide.

Mvh. Eva, læge

 

EvaRs billede
Eva fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program