Hjælp

brevkassespørgsmål

Hjælp

brevkassespørgsmål af
Frederik
13 år
Oprettet 2 år 8 måneder siden

Hej. Jeg er blevet lidt lun på en fra min parallelklasse, og vil gerne lære hende bedre at kende. snakker ikk rigtig så meget med hende, men det vil jeg rigtig gerne begynde på. Jeg har lige været på en tur på Bornholm med min klub hvor hun var med. vi snakket ikk så meget sammen, men vi gik rundt og kikket på hindanden og smilte til hindanden en gang i mellem, skal jeg tage det som om vi flirter, eller vi bare gøre det fordi vi kan? Vil gerne spørger hende om vi flirtet eller ikk, ved bare ikk hvordan jeg skal starte en samtale med hende, fordi som sagt snakker vi ikk rigtig sammen og ved ikk hvor jeg skal begynde

Svar: 

 

Kære Frederik

 

Hvor lyder det dejligt, at du er blevet lidt lun på en fra din parallelklasse. Det er både spændende og nogle gange lidt forvirrende at være vild med nogen, og jeg forstår godt, at du er lidt i tvivl om, om I har flirtet eller hvad. Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig på vej.

 

Det med at flirte er en meget personlig ting, tænker jeg. Hvad der er flirt er op til den enkelte, og der er mange måder at flirte på. Man kan flirte ved at give komplimenter, drille på en sjov måde og bruge humor eller med sit kropssprog. De fleste vil nok tænke, at det er flirt, hvis den anden søger meget øjenkontakt, smiler, siger søde og charmerende ting og viser interesse ved at ville snakke meget sammen. Så ud fra det du beskriver, der skete på turen, så lyder det til at I har flirtet lidt, men det kan være svært helt præcis at sige. Derfor lyder det som en rigtig god idé at prøve at snakke lidt mere med hende og lære hende at kende.

 

Det kan være svært at vide, hvor man lige skal starte, som du også skriver. Det vil være godt i starten at prøve at finde en situation, hvor I kan komme til at snakke sammen. Lige nu er der sommerferie, men måske I hænger ud i klubben? Eller der er andre aktiviteter, hvor I ser hinanden? Du kan prøve at gå over til hende og starte lidt smalltalk. Det kan måske være om jeres tur til Bornholm. Du kan sige, at du lagde mærke til hende på turen, og lige ville sige hej, og så kan du spørge, om hun synes det var en fed tur. Derfra kan du prøve at finde ud af, om I har noget tilfælles som I kan snakke videre om for at lære hinanden bedre at kende. Det er selvfølgelig bare et forslag, og du skal gøre det sådan, som du synes det er bedst. Hvis det er lidt svært at skulle gå over til hende face-to-face, så kan du også se, om du kan finde hende på sociale medier og sende hende en venneanmodning eller besked her. Det kan også være, at I skal starte med at hænge ud i en gruppe, hvis det føles mere trygt. Ofte vil jeg råde unge til at spørge direkte, fordi det er den letteste måde at få et klart svar på, men lige i den her situation tænker jeg, at det er lidt for direkte at starte med at spørge om I flirtede, og det kan nemt lægge en dæmper på den gode energi mellem jer. Det kan godt være at hun bliver lidt skræmt over sådan en start, men efterhånden som I kommer til at snakke lidt mere sammen, er jeg sikker på, at du kan mærke, om hun er interesseret på samme måde som dig. Det kan f.eks. være et tegn, hvis hun bliver glad for, at du kommer over og snakker med hende, og at hun smiler og viser interesse ved også at sige søde ting og flirte tilbage.

 

Der er ikke andet for end at prøve, spring ud i det og vis dit mod. Jeg er sikker på, at det nok skal betale sig. Jeg ønsker dig alt held og lykke med det herfra i hvert fald og håber, at det er lidt mere tydeligt for dig nu, hvordan du kan tage kontakt til hende og flirte med hende.

Kram fra Ulrikke

Ulrikkes billede
Ulrikke fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program