P piller

brevkassespørgsmål

P piller

brevkassespørgsmål af
Kat
19 år
Oprettet 3 år 6 måneder siden

Jeg har efterhånden været på p piller i mange år, og har altid holdt p-pille pause på 7 dage, men med årene er gået så har jeg sprunget over dem så lang tid som muligt da jeg for rigtigt voldsomme smerter! Jeg har nu prøvet en gang før at kun holde 5 dags p pille pause, og er jeg faktisk itvivl om det er okay at holde en kortere pause end 5 dags pause? (Skulle holde pause nu grundet tror jeg fik gennembrudsblødning) og har også menstruation nu. Og hvis jeg nu holder pause på 5 dage, skal man så starte på den 5 dage efter, eller faktisk først på sjette dagen. Feks. Hvis jeg tager den sidste pille en mandag, skal jeg så starte lørdag eller søndag? ?

Svar: 

Kære Kat, 

Tusind tak for din besked. Du har helt ret i, at man kan holde p-pille pause kortere end 7 dage. Faktisk kan man holde en pause mellem 4-7 dage.

P-piller virker ved at forhindre ægløsning og gøre slimhinden i livmoderen sej, så et eventuelt befrugtet æg ikke kan sætte sig fast og blive til en graviditet. 

Man kan tage p-piller på to forskellige måder. Enten kan du tage én pille hver dag i 21 dage, og så holde pause i syv dage, hvor du i pausen får din menstruation. Du kan også vælge at fortsætte med at tage p-pillerne uden at holde pause mellem blisterpakninger, og så fortsætte med at tage dem indtil du får en lille gennembrudsblødning. Herefter kan du holde en p-pillepause på 4-7 dage, hvorefter du så igen begynder at tage p-piller igen ,indtil du får den næste gennembrudsblødning. Dvs. hvis du tager den sidste p-pille en mandag, så starter du igen fredag, hvis du vil holde 4 dages pause. 

Det vigtigste man skal huske når man tager p-piller er, at man ikke må tage dem kortere end 21 dage i træk, samt at man ikke må holde længere end 7 dages pause. 

Jeg håber at du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Trine

 

 

TrineGs billede
Trine fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program