Min mærkelige menstruation

brevkassespørgsmål

Min mærkelige menstruation

brevkassespørgsmål af
Amalie
12 år
Oprettet 2 år 5 måneder siden

Hej! Cyberhus håber virkelig i kan hjælpe eller bare prøve på. Jeg er en pige på 12 år der for nongle måneder siden fik sin menstruation, men den er ikke kommet siden de 2-3 dage hvor jeg havde den (som er nongle måneder siden nu) og ved ik helt hvad det kan skyldes. STORT SET hver dag har jeg ondt i underlivet. Inden jeg fik min menstruation hvis man altså kan kalde det det så havde jeg også ondt i underlivet, men overhovedet ikke på denne her måde (altså efter min menstruation) min mor ved det godt. Please hjælp mig 😐😶

Svar: 

Kære Amalie.

Tak for dit spørgsmål. Det er helt normalt at menstruationen er uregelmæssig i begyndelsen efter man får sin menstruation. Det kan den faktisk være nogle år.

Når man har regelmæssig menstruation skyldes det de hormoner som styrer ægløsning. I starten efter man har menstruation er hormoner ofte ikke i balance endnu og styres derfor uden ægløsning. Det betyder at man ikke får menstuation hver måned. Hvis du har haft ubeskyttet samleje skal man altid overveje om manglende menstruation kan være fordi man er gravid.

Smerterne kan skyldes hormoner som påvirker livmoderen. Du kan prøve om Panodil og varmepude hjælper. Ellers kan du gå til din egen læge. Du skal selvfølgelig ikke gå og have ondt hele tiden.

Håber svaret kunne hjælpe dig.

mvh Christine, læge.

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program