Gynækolog

brevkassespørgsmål

Gynækolog

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 3 år 7 måneder siden

 Hej, mine kønslæber har generet mig fysisk i mange år nu, og vil rigtig gerne vide omjeg kan få opereret dem. Mit spørgsmål er om jeg kan blive undersøgt igennem en gynækolog eller om jeg skal til lægen med det? Ville helt klart foretrække at det var en gynækolog som skulle kigge på det.Noget helt andet er at jeg stoppede på p-piller den 1. Januar, og har ikke haft min menstruation siden... det er altså 7 måneder siden. Var på p-piller i omkring to år, og startede fordi min menstruation var uregelmæssig. 

Svar: 

Kære du.

Tak for dit spørgsmål. Der er flere grunde til at menstruationen kan holde pause. Det vigtigste at udelukke er graviditet. Er man ikke gravid, kan det være en anden hormonel ubalance. Det kan man få undersøgt hos sin egen læge.

Med hensyn til dine kænslæber, så vil din egen læge skulle sende dig til en gynækolog. Hvis man har store gener af alt for lange kænslæber kan dette godt opereres. Men det er sjældent man gør det i Danmark da sådanne operationer også kan give gener bagefter med smerter osv. 

Kosmetiske operationer af kænslæber laves ikke i det offentlige. Det er vigtigt at vide at kænslæber kan se ud på alverdens måder uden det er forkert. Man kan fx kigge på hjemmesiden www.kussomat.dk for at se billeder af forskellige variationer. Der er formentlig slet ikke noget galt med dig!

mvh Christine, læge. 

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program