Væk hjemmefra

brevkassespørgsmål

Væk hjemmefra

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 3 år 10 måneder siden

Jeg vil virkelig gerne væk hjemme fra, min familie er virkelig fuckt op og jeg hader dem. Jeg må ikke komme ud med venner, hvis jeg spørger om jeg må slår min far mig og jeg grøæser hver eneste aften, hvordan kan jeg komme i fx plejefamilie, men at mine forældre ikke skal hjælpe med det fordi de bliver sure når jeg siger det og slår mig:(

Svar: 

Kære dig.

 

Mange tak for dit brev. Det lyder rigtig ubehageligt, at dine forældre og særligt din far behandler dig så dårligt ved at slå dig og ikke give dig lov til at se dine venner. Jeg kan virkelig godt forstå, at de oplevelser gør, at du græder hver aften og ikke kan lide din familie og gerne vil væk hjemmefra. Jeg synes, at det er rigtig godt, at du har skrevet herind i brevkassen, og jeg vil gerne prøve at hjælpe dig.

 

Det må være rigtig hårdt at blive behandlet sådan af sine forældre, og det må være hårdt at have det sådan, der hvor man bor. Et hjem skulle gerne være rart og trygt at være i, og ikke et sted hvor man bliver slået og nægtet adgang til at se sine venner. Det er slet ikke i orden, at du bliver slået og behandlet sådan derhjemme. Jeg kan godt forstå, at du får lyst til at komme væk hjemmefra.

 

Jeg vil gerne slå fast, at det du oplever derhjemme på ingen måde er okay. I Danmark er vold mod børn (og voksne) ulovligt, og derfor er alt det, du beskriver, at dine forældre gør ved at slå dig, meget forkert fra deres side. Det er det, fordi det er utrolig hårdt at blive udsat for sådanne ting og man risikerer, at få det rigtig dårligt psykisk og det er også sådan jeg læser, at du har det.

 

Jeg vil altså gerne understrege, at det på ingen måde er i orden, at dine forældre behandler dig på den måde, som du fortæller om. Der er heldigvis forskellige muligheder for at få hjælp. Derfor vil jeg råde dig til, at du fortæller enten en lærer, et familiemedlem eller en anden voksen du kan stole på, og som du er tryg ved, hvordan du har det derhjemme, og fortæller, hvordan dine forældre behandler dig. Hvis du fortæller det til en lærer eller en anden voksen, kan den voksne hjælpe dig og sammen med dig finde ud af, hvad du kan gøre, og hvad der videre skal ske. Du kan også bestille en tid ved din læge, og fortælle din læge om situationen derhjemme og hvordan du har det. En voksen eller din læge vil kunne hjælpe dig med at snakke med nogen om, hvordan du enten kan komme væk hjemmefra, eller hvordan din familie kan få noget hjælp, så du ikke længere skal udsættes for vold.

 

Du spørger til hvordan du kan komme i plejefamilie, men at dine forældre ikke vil hjælpe dig med det. For at komme i plejefamilie skal kommunen ind over og vurdere dine forældres evner til at tage sig af dig. At slå sine børn er som nævnt ulovligt, og kan derfor være en grund til at kunne komme i plejefamilie. Hvis kommunen vurderer, at dine forældre ikke er i stand til at tage sig af dig, vil de som oftest sende dig i plejefamilie.

 

Hvis du gerne vil undersøge mulighederne for at komme væk hjemmefra udenom dine forældre, kan du først og fremmest tage kontakte til noget, som hedder Socialforvaltningen i den kommune, du bor i. Den kan man bl.a. finde på nettet eller på borger.dk. Jeg tænker, at det er en god idé at have en voksen med ved hånden, hvis du gerne vil søge om at komme i plejefamilie gennem Socialforvaltningen. Du nævner, at dine forældre bliver sure på dig og slår dig når du har bedt dem om at hjælpe dig med at finde ud af dine muligheder for at komme væk, og derfor kan det være en god idé at tage en anden voksen med, som du er tryg ved. Det kan være en anden voksen i familien, en lærer, en ven eller venindes mor eller far, en nabo eller en anden voksen. Hvis det er svært at snakke med nogen, som kender dig, er det også en mulighed at kontakte Børnetelefonens bisiddere. En bisidder er en voksen person, som kan tage med børn og unge til møder med kommunen, hvis de ikke har andre, der kan tage med. De kan også hjælpe dig med at kontakte Socialforvaltningen og hjælpe dig gennem processen. Du kan læse mere om Børnetelefonens bisiddere her: https://bornetelefonen.dk/bisidder-boernetelefonen/ 

 

Måske kan du også sammen med en anden voksen læse på det her link omkring det at blive anbragt uden for hjemmet? 

https://www.borger.dk/familie-og-boern/Udsatte-boern-og-unge/Anbringelse-af-boern-og-unge-uden-for-hjemmet.

 

Jeg håber, at du har fået mod på at snakke med en voksen om det du oplever derhjemme, så du kan få den hjælp, som du fortjener. Jeg vil også anbefale dig, at kigge forbi vores vores 1-1 chat her i Cyberhus, hvor du du helt anonymt kan snakke med en voksen, som gerne vil hjælpe dig.

 

Jeg håber, at du kan bruge svaret, og at du finder en løsning på det hele.

 

Kærlig hilsen

 

Gro.

Gros billede
Gro fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program