Har jeg svamp?

brevkassespørgsmål

Har jeg svamp?

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 3 år 11 måneder siden

Der kommer noget meget mørkebrunt ud af min skede , og er bange for det er svamp. Jeg har haft det engang før, for ca. en måned siden. Jeg har ikke fået min mens endnu.

Har jeg fået svamp eller er det noget med min mens?

Svar: 

Kære dig

Først og fremmest tak for dit spørgsmål. 

Det kan let fylde meget, når man oplever nogle ukendte symptomer, og jeg kan derfor godt forstå din bekymring i forhold til den mørkebrune udflåd. Umiddelbart vil jeg dog tro, at det er din menstruation, der er startet, da den ofte vil vise sig som mørkebrunt udflåd i starten. Både helt i starten, når menstruationen begynder for første gang, men også senere hen, hvor mange oplever, at de på førstedagen i deres menstruation har mørkebrunt udflåd, og de efterfølgende dage bløder friskt blod.

Symptomer på svamp er kløe og svie ved skedeindgangen og tykt, hvidt, klumpet udflåd, der ligner hytteost, så det er næppe svamp du har. Men det er svært at sige med 100% sikkerhed om det er din menstruation eller det er noget andet. Derfor vil jeg anbefale dig, at du kontakter din læge. De fleste læger kan både kontaktes over telefon, eller du kan skrive til din læge. Han eller hun vil kunne fortælle dig helt præcist, hvad det drejer sig om. 

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner Emilie

 

Emilies billede
Emilie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program