Svært hjemme

brevkassespørgsmål

Svært hjemme

brevkassespørgsmål af
Sara
15 år
Oprettet 4 år 1 måned siden

Hej brevkasse

Det er fordi jeg har det virkelig svært herhjemme. Jeg bor med min mor og far, og min lillebror. Min lillebror har en masse problemer fordi han har autisme. Det betyder at jeg for det meste passer mig selv fordi mine forældre er nødt til at bruge deres tid på min lillebror. Det forstår jeg jo godt, men det er bare svært når man selv har nogle ting at kæmpe med. Jeg har det ikke særlig godt med mig selv, og jeg græder mig i søvn hver aften. Men jeg kan ikke snakke med mine forældre om det. Vil ikke være et problem for de har nok med min lillebror. Tror måske jeg har brug for at snakke med nogen, men ved ikke om man kan det?

Svar: 

Hej

Tak for dit brev til vores brevkasse.

Du lyder som en pige, som tager en masse ansvar og er bange for, at du kommer til at fylde for meget hjemme. Det er helt ok, at have de følelser og tanker som du har, jeg kender flere som har en bror eller søster med handicap, som beskriver nøjagtig de samme følelser, som du beskriver. 

Det kan ikke være rart, at falde i søvn med tåre i øjnene, er der mon en måde, hvor du kan fortælle dine mor og far, hvordan du har det? Evt. inviterer dem ind på dit værelse en aften, når der er ro, kunne det være en mulighed? Måske kender de også følelsen. Der findes grupper, hvor man kan mødes eller chatte med andre, som måske har det lidt på samme måde som dig. Måske du kunne have lyst til det? I Vesthimmerlands kommune har SSP/Ungeteam børnegrupper og mulighed for en til en samtaler.

Hvis ikke jeg lige ramte plet med dette svar, så er du mere end velkommen til at skrive igen- det kan også være, at du skal bruge UNG i…chatten på Cyberhus, til at få følelser og tanker ud.

Kan du have det rigtig godt - held og lykke med at få åbnet dig lidt op omkring dine følelser- husk dine følelser er helt okay. 

Kram fra brevkassen.

 

 

 

vesthimmerlandstefanies billede
SSP-medarbejder fra Vesthimmerlands kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program