Gravid!!!!

brevkassespørgsmål

Gravid!!!!

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 3 år 10 måneder siden

Tror måske jeg er blevet gravid og det er bare alt for tidligt så vil gerne have det tjekket men mine forældre må ikke vide noget. Vil helst ikke til min egen læge fordi der også er mine forældres læge.  Kan man få det tjekket på et hospital eller en klinik eller sådan noget hvor ens forældre ikke får det at vide? 

Svar: 

 

Tak for dit brev.  

 

Vi starter ud med de hårde facts. Når du er over 15 år kan du godt skifte læge – du behøver ikke have samme læge som dine forældre. Hvis du er gravid har lægen dog en forpligtelse til at underrette dine forældre om din situation. Ønsker du ikke at få et barn, men ønsker at få foretaget en abort, kræver det normalt at du får dine forældres eller din værges samtykke. Samtykket er et stykke papir, der skal underskrives oppe hos lægen.

 

 Det kan være svært at vide, hvordan man skal fortælle sine forældre om en uønsket graviditet. Ifølge dansk lovgivning har alle piger og kvinder ret til at få foretaget en abort inden der er gået 12 uger fra den første dag i din sidste menstruation.

 

Måske ved dine forældre ikke endnu, at du har haft sex. Mange piger er bange for, at deres forældre opdager det. Sex og prævention er en del af dit liv og det skal dine forældre kunne rådgive dig omkring.

 

Vi anbefaler, at du får fortalt din far eller mor omkring dine tanker. Du kan evt. læse dit spørgsmål op for dem og derefter vores svar.

 

 Held og lykke med at få snakket med dine forældre.

 

Du har også altid mulighed for at kontakte SSP/Ungeteamet i Vesthimmerlands Kommune, hvis du har yderlige brug for råd og støtte. Du kan også benytte chatten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vesthimmerlandrikkes billede
SSP-medarbejder fra Vesthimmerlands kommune har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program