Plejefamilie

brevkassespørgsmål

Plejefamilie

brevkassespørgsmål af
Anders
15 år
Oprettet 4 år 3 måneder siden

Hej Jeg vil bare spørge om man kan komme i en plejefamilie hos, en vens forældre. Eller nogle man kender på forhånd?

Svar: 

Hej Anders,

Man kan godt komme i plejefamilie hos en vens forældre eller andre voksne, man kender på forhånd. Der findes nemlig tre typer af plejefamilier:

1. Døgnplejefamilier, hvor familien og barnet ikke kender hinanden i forvejen og hvor plejebarnet bor hele tiden.

2. Netværksplejefamilier, hvor familien og barnet kender hinanden i forvejen og hvor plejebarnet bor hele tiden. Det kan fx være hos ens bedsteforældre, hos ens moster, faster eller onkel eller hos en ven.

3. Aflastningsplejefamilier, hvor det både kan være voksne som barnet kender i forvejen, men hvor det også kan være voksne, som barnet ikke kender i forvejen. I aflastningsplejefamilien er barnet på besøg en gang i mellem (fx hver anden weekend og én hverdag om ugen), men bor stadig der hvor han/hun plejer at bo.

Det vil altså sige, at hvis din vens forældre melder sig som netværksplejefamilie kan du godt komme i plejefamilie hos dem. Det er nemlig kun familier, der har meldt sig som plejefamilie - uanset hvilken af de tre typer - man kan komme i familiepleje hos.

For at komme i plejefamilie skal kommunen ind over og vurdere dine forældres evner til at tage sig af dig. Hvis kommunen vurderer, at dine forældre ikke er i stand til at tage sig af dig vil de som oftest sende dig i plejefamilie. Og her har du mulighed for at fortælle dem, at du gerne vil i pleje hos din vens forældre. Hvis altså din vens forældre gerne vil være plejeforældre for dig.

Held og lykke!

Mange hilsner,

Siv

Sivs billede
Siv fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program