Spiral og sex

brevkassespørgsmål

Spiral og sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
18 år
Oprettet 4 år 2 måneder siden

Hej. Jeg skal til at have en spiral, og jeg er derfor nysgerrig om det kommer til at ændre mit sexliv. Både min kæreste og jeg er bange for om, han enten vil kunne mærke den eller, om det vil gøre ondt på mig, når han kommer helt ind eller, når sexen bliver lidt hårdere. Han er ca. 18 cm. Tak for svar på forhånd :)

Svar: 

Hej med dig.

Tak for dit brev. Som udgangspunkt skal din kæreste ikke kunne mærke spiralen under sex. Spiralen sidder oppe i livmoderhalsen, så det burde ikke kunne mærkes. 

Hvis I alligevel kommer til at opleve, at din kæreste kan mærke din spiral, kan der være tale om to ting: 

1. Det mest sansynlige er, at den tråd som hænger i bunden af spiralen er lidt for lang og derfor stikker så langt ud af livmoderhalsen, at din kæreste støder mod den. I nogle tilfælde kan manden faktisk opleve at få små rifter på penis fordi tråden "prikker". 

2. Din spiral sidder forkert.

MEN jeg tror nu ikke, at der er en særlig stor sansynlighed for, at din spiral kommer til at sidde forkert, da de som regel sidder som de skal, når de først er sat op.

Og jeg tror ikke, at din kæreste kommer til at kunne mærke din spiral, og jeg tror heller ikke, at det kommer til at ændre jeres sexliv. Jeg tror heller ikke, at det vil gøre ondt på dig, når du har fået sat din spiral op og I skal have sex.

Hvis det alligevel skulle ske, at din kæreste kommer til at kunne mærke din spiral, eller det gør ondt på dig, er løsningen, at tage forbi din læge og få det tjekket. Hvis tråden er for lang, kan den klippes til, og hvis spiralen sidder forkert, kan der sættes en ny op, eller den du har kan rettes. 

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar.

Venlig hilsen

Laura.

Lauraaaaas billede
Laura fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program