Sex

brevkassespørgsmål

Sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 5 år 1 måned siden

Jeg er en dreng på 14, og er kærester med en på 13. Vi kan godt lide hinanden, men er det ok at have sex? 

Svar: 

Hej og tak dit spørgsmål

I forhold til loven er det okay for jer at have sex, da I er omkring den samme alder og det er noget I er blevet enige om sammen.

Udover det vil jeg sige, at I stadig er meget unge når man tænker på, at gennemsnitsalderen for seksuel debut i Danmark er omkring 16 år og den har de sidste år været stigene. Men jeg synes stadigt det er lidt tidligt for jer, det med at have lyst til sex også at gå til at have sex er ikke helt det samme. Ofte begynder man at have lyst til sex og tænke meget på sex længe før man er klar til at have sex. Når man skal have sex første gang, er det vigtigt, at både en selv og ens partner føler sig klar til det - ellers kan det gå hen at blive en ubehagelig oplevelse for begge parter.

Man kan nemt have det sjovt og hygge sig sammen uden den behøver at ende i sex - der er nemlig mange andre måde I kan være der for hinanden. Fx kunne I starte med lidt mindre ting, som at kysse, kramme og nusse, før I hopper til sex, så I lærer hvordan hinanden fungerer og hvad I synes er rart. Men der er ikke noget rush for jer at starte med sex - det skal nok komme.

Håber det var noget du kan bruge til noget.

Jens.

 

 

JensVMs billede
Jens fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program