Føler mig ligegyldig

brevkassespørgsmål

Føler mig ligegyldig

brevkassespørgsmål af
Henrik
13 år
Oprettet 5 år 5 måneder siden

Jeg hår går på en skole i Esbjerg og er 13år, og jeg føler mig ligegyldig + jeg bliver mobbet næsten være dag, og har lyst til at dø. De fleste dage bliver jeg så sur at jeg smadrer et eller andet. 

Svar: 

Kæreste dig

Hvor er jeg ked af at høre, at du har det så svært. At føle sig ligegyldig er en helt vildt ubehagelig følelse og tanke at have. Man kan virkelig komme til at føle sig ensom og alene, og at der måske nærmest ikke er nogen grund til, at man er her. Den følelse bliver kun værre, hvis man oplever, at andre ikke er så søde ved en, for eksempel hvis man oplever at blive mobbet. Det må virkelig være svært for dig at få det bedre, hvis du samtidig har nogle, der næsten hver dag behandler dig dårligt. Så kan man godt komme til at tro på de der onde tanker om, at man er ligegyldig. Man kan også komme til at lytte mere til de tanker, der siger, at det måske ville være lettere, hvis man ikke levede. Når man har så ondt indeni, kan man blive helt vildt ked af det. Men det er også ret svært at være så ked af det, og nogle gange kan det faktisk være lettere at være vred og sur. Så kan man råbe og smadre ting, og det kan på en eller anden måde få nogle af de svære følelser ud af kroppen. Det er helt normalt og helt naturligt, at du bliver sur. Det er din måde at håndtere de svære følelser på, og vreden dækker over de følelser, der gør ondt indeni. Sådan er der mange, der reagerer, når det gør ondt.

Det er ofte bedre at lære at håndtere de svære følelser, der ligger bag vreden, så man kan finde ud af, hvordan man får det bedre. Det kan være helt vildt svært at klare alene, og ofte har man virkelig brug for hjælp og støtte. Det kan virke skræmmende at skulle bede om hjælp, men det er så vigtigt, man gør det, så man kan få det bedre. Det er ikke meningen, du skal gå og have det så skidt. Derfor tænker jeg også på, om du mon kan snakke med dine forældre om det her? Eller en rar lærer? Eller måske du har en god ven med søde forældre? Ligegyldig hvad, så er det utrolig vigtigt, at nogen hjælper dig med at få stoppet mobningen, så du kan få det bedre. Det kan også være, det kunne være rart for dig at få hjælp til at tænke lidt bedre om dig selv og ikke blive så vred. Det er en stor opgave, og det er de færreste, der kan klare det helt selv. Så ræk ud og be om hjælp! 

Jeg håber, du kan bruge mit svar. Du er altid velkommen her, også til at skrive igen og også til at komme forbi 1-1 chatten. Held og lykke med det hele!

Sophie

 

SophieBs billede
Sophie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program