Kærlighed

brevkassespørgsmål

Kærlighed

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 11 år 11 måneder siden

Hey! Jeg er en pige som er i en krise! Min kæreste har slået op med mig! Jeg elskede ham virkelig! Jeg spiser intet. Og har heller ikke været i skole i 1 uge. Mine veninder sagde at jeg skulle få hjælp, så jeg sendte denne e-mail til jer. Hvordan kan jeg få det godt igen?? - Håber at få svar. Takk!

Svar: 

Kære du

Det er rigtig svært at være der hvor du er lige nu. Derfor synes jeg også at du er rigtig godt du skriver her til, for at fortælle om det og for at få nogle gode råd til hvad du kan gøre.

Kærlighed kan være noget af det mest fantastiske i verden, men det kan desværre også være noget der gør en ked af det og ulykkelig. Når man har det sådan, kan det være svært at tro på at man bliver glad igen og man kan have svært ved at se meningen med livet. Det er helt normalt at have det sådan og det er en følelse som alle kender eller vil komme til at kende, både unge og voksne. 

Din kæreste har besluttet at i ikke længere skal være sammen og det er vigtigt at du acceptere at i ikke skal være kærester mere. Det vil hjælpe dig til at komme videre med dit eget liv og til at du langsomt kan begynde at tænke på de ting der er vigtige for dig og som gør dig glad.

Et godt råd vil være at du forsøger at lave noget hyggeligt med dine veninder. Selvom du ikke synes du kan overskue det, skal du prøve at sige til dig selv, at du skal afsted til den aftale i får lavet. Måske ender det alligevel med at blive hyggeligt, men det vigtigste er, at du ikke er alene med alle dine følelser. I kan for eksempel aftale at tage i biografen en aften og tage ud og spise en pizza bagefter. Når jeg læser dit brev, tænker jeg at det lyder som nogle rigtige gode venner du har, siden at de tænker på dig når du har det dårlig. Det er en rigtig god ide hvis du får snakket med dem om alle de tanker du går og har. Måske har de også selv prøvet at have det sådan og ellers er det stadig rigtig vigtigt at få snakket højt om de tanker du går rundt med.

Det er vigtigt at du begynder at spise igen. Det er helt normalt at man ikke har lyst til mad når man er rigtig ked af det, men det er vigtigt at spise alligevel. Når man ikke spiser bliver kroppen helt afkræftet og det betyder at man har endnu sværere ved at håndtere alle de dårlige tanker og følelser. Jeg synes du skal fortælle dine forældre, at du er rigtig ked af det og at du derfor ikke har så meget lyst til mad. Så kan i sammen aftale at i laver noget lækkert og sundt mad, som du godt kan lide. Det er nemlig vigtigt at du giver kroppen en masse god energi, så den kan hjælpe dig til at få det bedre.

Det er også vigtigt at du kommer tilbage til skolen igen. Et godt råd er, at du aftaler med nogle af dine gode venner, at i kan følges i skole. Så er du ikke alene og du har nogle der kan støtte dig hvis du bliver ked af det. Jeg tror, at det vil være en god idé, hvis du lader være med at opsøge din eks-kæreste og altså prøver at snakke med ham så lidt som muligt. Hvis han opsøger dig, kan du forklare ham, at du ikke er parat til at snakke med ham endnu og at det er vigtigt for dig, at han respektere dette. Når i ikke har timer, kan du holde dig tæt sammen med dine gode venner og lave noget hyggeligt et sted, hvor din eks-kæreste ikke er. 

Det er rigtig vigtigt at du holder fast i de ting du før godt kunne lide at lave og at du prøver at gøre nogle gode ting for dig selv. Fx læse en god bog, være sammen med dine venner osv. Det er også meget vigtigt at du ikke går med alle de dårlige tanker selv, men at du får snakket højt om dem til mennesker du stoler på og holder af. Der er desværre ingen nem opskrift på, hvordan man får smerten til at forsvinde, men det vil blive bedre!

Du er altid velkommen her på Cyberhus hvis du har brug for at fortælle mere, få gode råd eller bare har brug for en til at lytte.

Venlig hilsen Katrine

 

 

Rådgiver har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program