Forelsket...

brevkassespørgsmål

Forelsket...

brevkassespørgsmål af
Anonym
13 år
Oprettet 5 år 10 måneder siden

Jeg kunne/KAN lide den her pige... kan jeg stadig.. men problemet r at hun r 3 år ældre end mig.. og hun hader mig.. hvad fuck skal jeg gøre?? hun har fjernet mig på alt... + har selvmordstanker...

Svar: 

Hej med dig.

Det lyder til at du går igennem den bagside, der kan være ved forelskelse, nemlig når den anden person ikke deler ens følelser. Og det gør ondt. Det gør rigtig ondt! Ingen personer har lyst til at blive afvist, så jeg kan godt forstå, at du slet ikke ved, hvad du skal gøre og er meget fortvivlet.

Du skriver, at hun har fjernet dig fra alt og ligefrem hader dig, så jeg gætter på, at I har haft kontakt på en eller anden måde - måske mest på sociale medier, og måske hun ved, at du har nogle følelser for hende eller i hvert fald gerne vil i kontakt med hende? Det er et rigtig stort slag i ansigtet at blive fjernet på den måde fra en anden persons liv, fordi det er så synligt, at personen ikke vil en eller i hvert fald ikke vil en så meget, som man selv vil vedkommende. Og når man er forelsket, så er det eneste man har i ens tanker, det er den person, og så er det så svært ikke at have adgang til personen. Det kan gå hen og blive en slags afhængighed at komme i kontakt med personen, eller se hvad de laver på sociale medier. Og så snart man har fået den adgang, så har man fået sit kick, men man vil have mere og mere. Og det kan du ikke få lige nu, hvor hun har fjernet dig fra alt. Og det kan nærmest drive en til vanvid, at man ikke kan se eller komme i kontakt med den person, man er forelsket i. Det kan godt drive en så langt ud, at man begynder at spekulere over, hvad der så egentlig giver mening i livet. Så når du skriver, at du har selvmordstanker, så tænker jeg, at det må være rigtig svært at være dig lige nu og at den forelskelse tærer rigtig meget på dig!

Selvmordstanker skal man tage meget alvorligt, for ingen skal gå rundt og ikke have lyst til at leve. Men du skal også vide, at det er meget almindeligt, at man kommer ud for noget der gør, at man kan miste glæden ved alt, og der kan man godt få tanken, om det hele ville være meget lettere, hvis man ikke levede, så man ikke skulle opleve de her ting. Svaret på det spørgsmål er meget simpelt: nej det ville ikke være lettere. For hvis du ikke lever, så vil du heller ikke opleve, når der sker noget godt, som når du på et tidspunkt finder en anden pige, som du bliver forelsket i. Selvmord er aldrig løsningen! Men tankerne om det kan være rigtig svære at håndtere, derfor synes jeg, at du skal prøve at snakke med nogen om, hvordan du har det lige nu. Det kan lette rigtig meget at få det sagt højt og sat nogle ord på hvordan man har det. Hvis du synes det er svært at snakke med dine forældre om, hvilket er meget forståeligt, så synes jeg, at du skal prøve at kigge rundt blandt dine venner eller klassekammerater, for det kan være, at der er nogen, der har været igennem det samme, og måske de har nogle gode erfaringer til, hvordan man kan tackle det. I hvert fald skal du ikke gå med de tanker alene. 

Forelskelse er desværre ikke noget man kan styre. Ligesom hun ikke kan tvinge sig selv til at have følelser for dig, så kan det være svært for dig at stoppe dine følelser fra den ene dag til den anden. Men det er muligt at komme sig over en vild forelskelse - det kræver bare lidt arbejde. Men når du får det så dårligt ved at være forelsket i hende, at du faktisk får selvmordstanker, så er hun ikke god for dig, og du fortjener en, der er ligeså forelsket i dig som du er hende. Så ud fra en der ser din situation udefra, så fortjener du bedre! 

En af de bedste måder at komme over en anden person, er ved at have travlt med noget andet og fokusere på andre ting, så hun ikke kun er i dine tanker. Så hvis du kan holde dig beskæftiget det meste af tiden med venner, familie, hobbyer, fritidsaktiviteter osv, så vil det være rigtig godt. Du kan også skrive en liste ned over alle de dårlige ting ved hende, som du kan minde dig selv om, når du savner hende. Og så kan det også hjælpe at fokusere på en anden person. Måske der er en sød pige i din klasse eller på skolen, som måske vil være noget for dig? 

Jeg håber, at du kan bruge mine tanker. Husk at du ikke er alene om at have det sådan her. Der er rigtig mennesker, der går igennem det samme som dig lige nu, og som har det ligeså slemt. Det kan nogen gange hjælpe at vide, at man ikke er alene. Men du skal vide, at du altid kan ringe til Livslinien, hvis dine selvmordstanker tager til eller hvis du bare har brug for nogen at snakke med. Eller du kan også komme ind i vores chat.  

De bedste hilsner

Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program