Kan ikke komme.

brevkassespørgsmål

Kan ikke komme.

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 6 år 1 uge siden

Hej. Jeg er en dreng på 17 år. Jeg har kæreste på samme alder og vi har været sammen i et år ca. De første 4 måneder kom jeg relativt hurtigt da jeg havde sex med hende Vi taler om 10 min ca. Og vores sex er kun blevet bedre siden. Men nu er det som om jeg ik kan komme ved at have sex med hende vi har prøvet en masse stillinger... jeg er nød til at få hende til at give mig et handjob til jeg kommer og det kan godt tage 10-15 min selvom vi lige har haft sex i 40 min ca. Ville spørge hvad det kunne skylles og hvad der kan gøres.

Svar: 

Hej med dig.

Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over, hvorfor du ikke kan komme, når du har sex med din kæreste, da det ikke har været et problem tidligere.

Jeg vil gerne starte med at berolige dig og fortælle, at det du oplever er meget almindeligt. Der er mange drenge og mænd, som i løbet af deres liv oplever, at det kan være svært at få udløsning under sex. Det kan fx skyldes, at hvis man er vant til at få en kraftig orgasme/udløsning, når man onanerer selv, så kan det være svært at opnå det samme under sex. Det kan også handle om det psykiske - fx præstationsangst. Det kan være, at du under sex tænker rigtig meget over, om du nu også kan komme og er meget fokuseret på det. Men det kan gøre det endnu sværere for dig at komme, fordi dine tanker er et andet sted. Det kan også skyldes noget helt tredje - du kan læse mere om mulige årsager i den her artikel. Det vigtige er, at du ved, at det er meget naturligt og der ikke er noget galt med dig. 

Jeg tror måske, at det vil være en idé, hvis din kæreste og dig sætter jer ned sammen og snakker om jeres sexliv. Er der noget, som I gerne vil have, der skal være anderledes? Har I nogle fantasier, som I godt kunne prøve jer at udleve? Det kan være, at I skal prøve at eksperimentere og gøre noget helt andet end I plejer, for at prøve ikke at fokusere for meget på, om du kommer eller ej. Sex er rigtig meget andet end udløsning og orgasme, men tit kan det komme til at være målet med at have sex. Måske I i stedet skal prøve at fokusere på alt andet end om du kommer. For hvis I har et for stort fokus på det, så bliver det naturligt bare rigtig svært, og det gør nok heller ikke så spændende for jer begge at have sex. Prøv i stedet at have fokus på alt det andet dejlige, der er ved sex og nyd hinanden og hinandens kroppe. Så er jeg sikker på, at du nok skal opleve at komme under sex igen. 

Hvis du gerne vil have lidt flere råd, så kan jeg anbefale dig at kigge forbi Sexliniens rådgivning, som både har chat og brevkasse. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at skrive til os igen, hvis du har flere spørgsmål.

Mange hilsner Pernille

PernilleBs billede
Pernille fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program