Bule/knude ved halsn

brevkassespørgsmål

Bule/knude ved halsn

brevkassespørgsmål af
Anonym
17 år
Oprettet 6 år 1 måned siden

OKay. Jeg fik her i går ondt i halsen da jeg nyste, så jeg mærkede lige omkring smerten og kan mærke en bule agtig ved min venstre side lidt under kæben. Først tænkte jeg halsbetændelse, men har ikke feber, eller synkebesvær eller lignende. Så tænkte jeg p åen knude eller vandcyste, fordi det minder mere om. Jeg kan sådan bevæge "bulen" men det gør ondt, min hals er ikke hævet. Jeg tænkte på en lateral cyste, men har ingen hævelser, rødme eller lign, kun et tryk som gør ondt, og når jeg strækker kæben agtig gør det også ondt. Jeg har det ikke i den højre side, kun den venstre. Jeg har hellere ikke ondt i tænderne, så det ikke fordi en tand vokser op. Så er virkelig i tvivl om hvad det kan være. Var inde og læse på det, og en vandcystel er meget normalt, i 20 års alderen og teenage, så kan det være det? Burde jeg være bekymret,

Svar: 

Kære Anonyme.

De fleste gange vil sådan en knude på halsen/under kæben være en hævet lymfeknude. De kan komme af alverdens årsager, dog oftest pga lidt virus infektion i halsen eller halsbetændelse. Det er normalt meget ufarligt og går over af sig selv. Man kan tjekke om man har knuder andre steder på kroppen hvor der sidder lymfeknuder, fx i nakken, i armhulerne og i lysken.
Man skal dog holde øje med, om en sådan knude forsvinder igen i løbet af et par uger. Hvis den ikke gør det skal man lige en tur forbi lægen som kan vurdere knuden og evt tage nogle blodprøver.

Hvis knuden allerede er væk igen nu hvor du læser svaret, er det ikke noget du skal være bekymret over.

Mvh Christine, Læge.

 

 

ChristineRs billede
Christine har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program