Kæreste problemer

brevkassespørgsmål

Kæreste problemer

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Hej cyberhus.

Jeg har en kæreste fra 2002 og jeg er selv fra 2001 og vi har været sammen i snart 4 måneder. problemet er bare jeg ikke vil mere, altså jeg troede det og få en kæreste ville gøre mig lykkelig. Men har fundet ud af det kun gør mig stresset osv. Selvfølgelig elsker jeg hende og vil hende, men samtidig føler jeg mig ikke forelsket mere og vil på en måde ikke mere. Problemet er bare jeg ved hun elsker mig overalt på jorden og betder alt for hende. Jeg kan ikke få mig selv til og slå op da jeg ved hun vil hade mig og at hun vil græde så meget at jeg føler mig som jordens værste mennekse. Er så i tvivl i hvad jeg skal gøre :( håber i kan give et godt råd, men ellers på forhånd tak.

Svar: 

Hej med dig,

Først og fremmest vil jeg sige til dig, at det viser en masse gode ting om dig, at du skriver herind, fordi du ikke har lyst til at såre din kæreste. Det er rigtig hårdt og svært at skulle gå fra et andet menneske, fordi man kommer til at gøre dem rigtig kede af det og såre dem. Det er ikke sjovt!

Når det så er sagt, så er det, det eneste rigtige at gøre, når man som dig ikke føler at forelskelsen er der mere, og at forholdet ikke længere gør én glad, men derimod stresser. Det kan godt være, at hun bliver ked af det, når du slår op, men du vil på samme måde også gå og være ked af det, når du er i et forhold, som du ikke har lyst til. Ligemeget om man forsøger eller ej, så er det også umuligt ikke at vise den anden, at man ikke helt har samme lyst til at være i forholdet, og dette gør den anden usikker og nervøs, fordi de pludselig frygter, at man har planer om at gå fra dem. Jeg tænker derfor ikke, at der vil komme noget godt ud af, at du trække pinen ud, men istedet får det overstået.

Som sagt, er det en rigtig ubehagelig ting, at skulle såre et andet menneske. Jeg synes først og fremmest det er vigtigt, at du slår op med hende ansigt til ansigt, og at du er indforstået med, at hun vli græde og nok gerne vil have nogle svar. Det bedste er, at være ærlig og fortælle, at du ikke har de samme følelser for hende mere, og derfor ikke synes I skal være kærester længere. Når mennesker er såret, griber de tit ud efter alt det positive de kan finde, og hvis du ikke har tænkt dig, at I skal væer sammen igen, så er det bedst at hun ikke har nogle forhåbninger omkring dette. Jeg tror, du giver hende den bedste oplevelse af jeres "break up", ved at være der for hende, trøste hende og tage dig tid til at snakke om det hele, hvis hun gerne vil det.

Mange mennesker når at være i flere forhold i løbet af deres liv, og jeg tror ikke, at man vænner sig til at slå op - eller blive slået op med, for den sags skyld. Det bliver aldrig sjovt, og egentlig er det jo kun heldigt, da det viser at man er et sødt menneske, der bekymrer sig om andres følelser, og ikke ønsker at såre nogen. Du bliver desværre bare nødt til at få det overstået, og så kan du altid tænke over, hvordan du gør oplevelsen så skånsom for hende som muligt, så hun ikke bliver alt for vred.

 

Mange hilsner

Christina.

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program