penis

brevkassespørgsmål

penis

brevkassespørgsmål af
anonym
14 år
Oprettet 7 år 3 måneder siden

hej jeg er en dreng på 14 år og min pik er meget lille tror jeg når den er slap er den omkring 1,5 cm og når den er stiv omkring 11 cm er det normalt? og er der noget jeg kan gøre for at den kan blive støre? også kan jeg heller ikke få min forhud ned bag mit pikhoved hvad kan jeg gøre for at få forhuden ned bag pikhovedet. jeg syntes det er for pinligt at spørge min far hvad jeg skal gøre.

Svar: 

Hej med dig

Den gennemsnitlige størrelse på en stiv pik på en voksen mand er mellem 10-18 cm. Det vil sige at din pik på 11 allerede nu er indenfor normal området. Størrelsen på en slap pik siger ikke ret meget om hvor stor den er når den bliver stiv. Nogle har en stor slap pik, som kun vokser en smule, når den bliver stiv, og andre har en lille slap pik, der så til gengæld vokser meget. Der er ikke noget der er mere rigtigt end det andet. 
Du kan ikke gøre noget for at din pik bliver større. Du kan finde mange steder på nettet der vil sælge alt fra creme og piller til maskiner de påstår kan gøre din pik større. DET PASSER IKKE. 
Hvis du er heldig sker der ikke noget som helst, og hvis du er uheldig kan din pik tage alvorligt skade, så stryg den tanke med det samme. Din pik har en perfekt størrelse allerede nu, og du har oven i købet masser af år at vokse i endnu. Måske vokser den mere, inden du er færdig udvokset i starten at 20erne. Så du må være tålmodig.

I forhold til forhuden afhænger det lidt af om det gør ondt når du forsøger at trække forhuden tilbage. Nogen har så meget forhud at de ikke kan få det hele tilbage over pikhovedet. Det behøver ikke være et problem. Hvis det gør ondt når du prøver at trække forhuden tilbage, eller hvis det gør ondt når du onanerer er det selvfølgelig ikke så godt. 
Prøv hver dag at trække forhuden tilbage nogle gange om dagen. Hvis det ikke bliver bedre, er det nok noget du skal have din læge til at kigge på. Lægen kan udskrive en creme som gør huden mere smidig, så forhuden med tiden kan trækkes helt tilbage. 

Inden du nu går i panik over tanken om at din læge skulle kigge på det, så kan du tage det helt roligt. Jeg kan selvfølgelig godt forstå hvis du synes det er lidt akavet. Men for din læge er en pik fuldstændig lige så almindelig som en storetå, og din læge har set 100-, eller måske 1000vis. Så hvis du bliver ved med ikke at kunne trække forhuden tilbage og det gør ondt når du prøver...så er det altså bare med at komme til lægen, så du kan få det fikset. 

Mange hilsner
Niels-Christian

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program