Problemer

brevkassespørgsmål

Problemer

brevkassespørgsmål af
O
14 år
Oprettet 7 år 4 måneder siden

Hej Cyberhus, jeg har altid haft problemer med kærligheden, faktisk så meget at jeg bliver drillet i min klasse omkring det. Jeg bliver nærmest ked af det når jeg ser to personer være sammen altså som kærester, Jeg er ikke den højeste eller den pæneste, men jeg er mere den type der vil gøre alle glade. Jeg er ca. 155 cm og de fleste i min klasse er 160 cm eller over. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Når der er nogen der siger at en pige i min klasse kunne passe godt sammen med mig, så laver hun nærmest bræk-lyde og det er faktisk ret trist at det er sådan at pigerne ser mig, de prøver slet ikke at finde ud af om hvordan jeg er som person, de går kun efter udseendet og højden eller ihvertfald alle jeg kender går efter en høj, lækker og stærk dreng, men jeg er ikke lige de 3 ting

Svar: 

Hej med dig,

Jeg kan virkelig godt forstå, at det gør dig ked af det, at du oplever, at pigerne fra din klasse slet ikke ser dig som den person du er. Det er bestemt ikke sjovt at føle, at andre ser en som utiltalende. Det kan også være svært at se andre blive kærester, når man selv savner kærligheden og ikke synes det ser ud til at kærligheden venter lige rundt om hjørnet. Når man har det sådan kan det være svært at være glad på andres vegne. Det er helt normalt at have det sådan.

Jeg vil starte med at sige til dig, at det ikke er i orden, at dem fra din klasse driller dig. Alt det med kærligheden er svært nok i forvejen - det gør det ikke nemmere, at man bliver drillet med det. Jeg tror du skal huske på, at i din alder er alle lidt usikre på kærligheden og de færreste føler sig sikre på sig selv og kærlighed. Jeg ved godt, at det kan være svært at tænke sådan når man står i din situation, men jeg fortæller dig det alligevel fordi jeg håber du vil huske på det. Det kan nogle gange gøre det nemmere at vide, at man ikke er den eneste der synes at alt det med kærligheden er svært. Jeg tror rigtig mange på din alder, men faktisk alle aldre, har oplevet at have nogle af de samme tanker som du også har.

Du er 14 år hvilket også betyder, at du har mange år endnu hvor din krop vil vokse og ændre sig. Derfor håber jeg, at du tør tage en dyb indånding i forhold til, at du ikke er så høj endnu. Jeg kan sagtens forstå, at det fylder meget, især når det virker til at udseendet er det eneste alle pigerne går op i. Jeg synes det lyder til, at du er en rigtig sød og betænksom ung mand og jeg er helt sikker på, at pigerne med tiden vil få øjnene op for alle de mange kvaliteter du har. På den lange bane vil de fleste mennesker hellere have en de kan snakke med og betro sig til end en de blot kan kigge på. Og så vil jeg også sige, at det jo er meget forskelligt hvad piger synes er flot og lækkert, og måske har du bare ikke mødt hende pigen, der synes at du er den sødeste og flotteste i rummet endnu. Sådan håber jeg også du kan tænke, når det hele bliver svært.

I forhold til dine mange tanker omkring udseendet, så tænker jeg det også er vigtigt, at du kan acceptere dig selv. Et ordsprog lyder, at man skal elske sig selv før man kan elske andre, og måske man også skal elske sig selv før man kan lade andre elske en? Det kan måske lyde lidt pladderromantisk og vi-unge agtigt, men der er faktisk noget sandhed i ordsproget. Den måder vi ser os selv på farver også den måde vi tolker verden på. Hvis du hele tiden tænker at folk kun ser, at du ikke er høj og stærk, så vi du også tolke alle deres blikke og hviskerier på den måde. Giver det mening? Det er noget vi alle har en tendens til at gøre, men det kan være vigtigt at vide, især når man har negative tanker om sig selv og tænker at andres ser en som uattraktiv. De fleste mennesker synes man er sej og har en lækker udstråling, hvis man formår at hvile i sig selv og være den man er. Når det er sagt, så ved jeg godt at det er rigtig, rigtig svært! Det er noget man skal øve sig i og det kan godt tage tid. Jeg håber rigtig meget du vil gøre et forsøg og stå ved den du er - for du lyder som en rigtig sej fyr.

Når der er noget man er ked af og som går en på, så kan det være vigtigt at få snakket med andre om det. Derfor synes jeg også, at det er godt at du har skrevet herind i brevkassen. Jeg tænker på om du mon har en god kammerat eller en bror eller søster, som du føler dig tryg ved og som du kan snakke med om dine tanker og bekymringer omkring kærligheden? Nogle gange kan det hjælpe at få et nyt perspektiv eller nogle gode råd. Du skal også vide, at du altid er velkommen på 1-1chatten, hvor du kan snakke med vores dygtige rådgivere om det du har på hjerte. Du kan finde chatten her.

Jeg håber du kan bruge mit svar.

De bedste hilsner,

Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program