Tvivl

brevkassespørgsmål

Tvivl

brevkassespørgsmål af
B
19 år
Oprettet 7 år 5 måneder siden

Goddag! 

Jeg er en knægt på 19 somre som står med en kæmpe tvivl. Jeg har haft et forhold til min nuværende ex siden Januar 2016, vi har boet sammen og senere flyttet hjem til vores forældre hver for sig, i starten af vores forhold efter 1 måned tager hun til en efterskole fest, hvor hun bliver voldtaget af 2 fyre, hun husker dem ikke og har ingen ide om hvem de er, i den efterfølgende tid snakker vi meget og jeg siger hun skal politi anmelde det og gå til lægen.

Ingen af tingene bliver en realitet, og vi ender med at "glemme" det. Tiden går og jeg tager hende i at skrive med lidt fyre, ikke noget særiøst men stadig i en kæmpe gråzone, senere da vi bor sammen begynder vi at skændtes en del, små ting og bagateller. Det ender ud at at jeg siger at jeg vil flytte ud, og vi siger lejligheden op. Hun er jævnaldrende med mig. Vi har lejligheden i 3 måneder så vi hænger stadig på hindanden, jeg har mig en rigtig tæt veninde som jeg ender med at få stærke følelser for under mig og min ex brud, det Helle kulumimere i at jeg finder min ex sammen med min bedste ven i vores fælles lejlighed og de har jo så være sammen.

De benægter intet og jeg sender ham hjem velvidende at ham skal jeg ikke have noget at gøre med. vi har så en snak mig og min ex, og jeg køre efterfølgende for at finde hende på gulvet i lejligheden hvor hun har taget en kæmpe overdosis piller, jeg ringer efter alarm centralen og får hende op og ud på toilet og fremprovokere Opkast, vi ender på sygehuset og hun får det bedre, efter det er vi ikke sammen mere, vi ses kun i lejligheden for at hente ting osv, mig og min veninde lad os kalde hende O. O og mig har et forhold kørende og min ex er ikke just glad, men hvad kan hun gøre? Senere begynder mig og mit nye forhold til O at gå ned, vi skændtes og bliver tit uvenner omkring Min ex.

Til sidst siger jeg at det ikke går, og efter en uge er mig og min ex sammen igen, imens er O mega sur, alle vores fælles venner vender mig ryggen og jeg kommer ud i en shit storm, men mig og min ex har det forrygende, vi bor sammen hos mig og har det godt trods tilværelsen. Vi har det godt! Men jeg har konstant denne følelse af at jeg ikke kan stole på hende(min ex) fordi at hun har gjort de ting hun nu har, så var vi i byen i sidste weekend hvor jeg ender ud i at kysse med O så nu er min Ex uden igen, og O og mig prøver på noget nyt, men her er det så at det bliver svært.

Jeg elsker min ex så højt og med vores tid igennem osv så fungere jeg næsten ikke uden hende, vi er gode for hindanden, mig og O har det godt, og hende elsker jeg også men vi har ikke den samme fortid, jeg har fået en del venner tilbage fordi at O er sammen med mig, men jeg kan ikke ses med min ex og eller kontakte hende da O syntes det er spild af tid og hun bliver død jaloux. Men når jeg ligger alene og skal sove tænker jeg på min ex, ja faktisk hele tiden, men nu er jeg endnu mere bange for at gå tilbage til hende fordu at O og hende/vores fælles vender aldrig ville se mig igen, samtidig står der en del trusler på bordet hvis jeg skulle droppe hende og gå tilbage til Min ex. Hvad helved skal jeg gøre? Hilsen B

Svar: 

Hej med dig

Jeg kan godt forstå du er i vildrede over hvad du skal gøre. Det lyder som om du har stærke følelser for både O og for din eks. 

Først tænker jeg at det er meget naturligt at savne sin eks. Selv om man er blevet ekskærester fordi der var ting der slet ikke fungerede, har der jo stadig været en masse ting der var gode. Og når man kommer fra hinanden, og får det hele lidt på afstand kan man let komme til at savne alt det gode der var.
Det er lidt som om man glemmer alt det der slet ikke fungerede. Alt det der gjorde at man gik fra hinanden. Måske er det sådan du har det. Du mindes alt det gode. Alt den historie I har sammen. Jeg tænker om det måske kommer til at overskygge alt det der ikke fungerede, for det lyder som om der var en del gode grunde til at I gik fra hinanden. 

Du siger at du slet ikke fungerer uden hende. Jeg tænker at du ikke har givet dig selv tid til at prøve at fungere uden hende. Når jeg tænker det er det fordi det lyder som om du har haft en meget turbulent periode, hvor du har været i et forhold, eller haft noget kørende med enten O eller din eks. Og jeg tænker på om du overhovedet har haft tid til at mærke ordentlig efter indeni. Hvad var det egentlig der skete mellem jer. Hvorfor er det du føler noget stærkt for begge to, og hvad er det for nogle følelser?

Har du overvejet om du kan føle og tænke "klart" når du står der midt i "orkanen"? Jeg kan ikke vurdere om O er den rigtige for dig. Om din eks vil være det bedste valg. Eller om ingen af dem faktisk er det rigtige. Men jeg tænker at du måske kunne have brug for at trække dig lidt fra begge, for at kunne se det hele i et lidt større perspektiv...kan du følge mig?
Lidt ligesom når man står og kigger på et billede, sådan helt tæt på. Så kan man se helt bestemte ting og detaljer, fordi man er tæt på billedet. Men der er også mange ting man ikke kan se, fordi man er for tæt på. Hvis man træder lidt væk fra billedet kan man pludselig se en større helhed, og andre vinkler. 
Jeg tænker at du i en periode har været meget "tæt på billedet" mens du har været involveret med enten O eller din eks. Måske har du brug for at komme lidt på afstand af dem begge i en periode for at kunne "se de større sammenhænge" i jeres forhold. I dine følelser. 

Det kan også være at det slet ikke giver mening for dig. Måske handler det "kun" om at vælge enten din eks eller O. Hvis det er sådan det hænger sammen tænker jeg at du først og fremmest bliver nødt til at tage de her venner ud af "ligningen". Jeg kan godt forstå du er bekymret for at miste nogle venskaber. Omvendt tænker jeg at gode venner ikke på den måde truer eller stiller krav til hinanden på den måde som de her fælles venner gør. 

Hvad end du vælger tænker jeg at du bliver nødt til at give dig tid og så satse på dit valg. Hvis du er sammen med O...så er det hos hende du skal investere din tid og dine følelser. Hvis du kan mærke at det ikke kan lade sig gøre. Hvis din eks bare bliver ved med at fylde og at det er hende du elsker. Så må du vælge hende. Tænker også det er mest fair overfor O. 

Tvivl og usikkerhed er bare en del af livet. Hver gang man vælger noget vælger man samtidig noget fra, og derfor vil man også ofte være fuld af usikkerhed. Nogle gange er man slet ikke i tvivl...andre gange er det bedste valg der hvor det føles mest rigtigt, samtidig med at man godt ved at man ikke er helt sikker. 

Jeg håber du snart finder det bedste valg for dig.

Held og lykke med det
Niels-Christian

 

Niels-Christians billede
Niels-Christian fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program